Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

«Ανεμώνη»- Αιτωλοακαρνανία: «Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία, ζητάμε ουσιαστική συμπερίληψη στην πράξη για τα αυτιστικά άτομα»

«Βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και διεκδικούμε γι’ αυτά ένα καλύτερο μέλλον. Ένα σχολείο που θα χωράει μέσα του όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις και διαφορές, και με εκπαιδευτικούς με όλα τα εφόδια για να μπορούν και αυτοί χωρίς εμπόδια να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτών».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεμώνη, ο σύλλογος γονέων –κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά:

«Η Ανεμώνη, ο σύλλογος γονέων –κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό νομού Αιτωλοακαρνανίας εύχεται σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ευχόμαστε ολόψυχα Υγεία και Δύναμη στα παιδιά και τις οικογένειές τους καθώς και στους εκπαιδευτικούς που τα πλαισιώνουν.

Το ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε με σοβαρές ελλείψεις σε όλους τους τομείς. Με πολυάριθμα τμήματα, με κενά σε εκπαιδευτικούς ,ειδικό θεραπευτικό προσωπικό και άλλες ειδικότητες.

Ο θεσμός της παράλληλης στήριξης έχει μειωθεί πάρα πολύ ,τμήματα σχολείων κλείνουν και μαθητές αναγκάζονται να φοιτήσουν σε άλλα σχολεία ενώ και η μετακίνηση των μαθητών παρουσιάζει δυσκολίες.

Γίνεται αντιληπτό, ότι με αυτές τις συνθήκες η δυσκολία των αυτιστικών παιδιών μας μεγαλώνει και οι γονείς καλούμαστε να βρούμε άμεσα λύσεις στην καθημερινότητα μας, γεγονός που πολλές φορές δεν είναι εφικτό.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και διεκδικούμε γι’ αυτά ένα καλύτερο μέλλον. Ένα σχολείο που θα χωράει μέσα του όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις και διαφορές, και με εκπαιδευτικούς με όλα τα εφόδια για να μπορούν και αυτοί χωρίς εμπόδια να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτών.

Ζητάμε ουσιαστική συμπερίληψη στην πράξη για να έχουν τα αυτιστικά άτομα την θέση στην κοινωνία που τους ΑΞΙΖΕΙ!».

Πηγή: agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου