Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Doraemon, ο Nobita και οι φίλοι τους ταξιδεύουν στην Αρχαία Ελλάδα!


Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς άνιμε “Doraemon” (ドラえもん) που έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο, ο Ντοράεμον, ο Νόμπιτα και οι φίλοι τους θα ταξιδέψουν στην Αρχαία Ελλάδα! Ο λόγος του ταξιδιού που θα εξελιχθεί σε μια μεγάλη περιπέτεια είναι τα γενέθλια του αξιαγάπητου ρομπότ με μορφή γάτας – γεννήθηκε τον …επόμενο αιώνα, στις 3 Σεπτεμβρίου 2112. Το ειδικό επεισόδιο, το πρώτο μεσαίου μήκους (έχει διάρκεια 45′) των τελευταίων πέντε χρόνων, θα μεταδοθεί στην ιαπωνική τηλεόραση το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου από την TV Asahi.

Το σενάριο έγραψε ο Μακότο Ουέντα (上田誠), βραβευμένος σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας από το Κιότο ενώ υπεύθυνη για το ιστορικό κομμάτι του επεισοδίου είναι η ερευνήτρια της ελληνικής μυθολογίας Φουτζιμούρα Σισίν (藤村シシン).

Σύνοψη

Ο Ντοράεμον, o Nόμπιτα, η Σιζούκα, ο Τζάιαν και ο Σουνέο μπαίνουν στην μηχανή του χρόνου και φθάνουν στην Ελλάδα του 5ου αιώνα π.Χ. για να γιορτάσουν τα γενέθλια του πολυαγαπημένου ρομπότ-γάτου όπου του επιφυλλάσουν και την «πρώτη τούρτα γενεθλίων στον κόσμο»! Εντυπωσιαμένοι από τον Παρθενώνα θα ντυθούν με αρχαοελληνικές ενδυμασίες και θα περιπλανηθούν στην Αρχαία Αθήνα. Σε μια γωνία του δρόμου, θα συναντήσουν ένα μυστηριώδη βάρδο που παίζει άρπα και τραγουδά (τον ερμηνεύει η Κιόκο Σαϊτό – ακούστε την στο βίντεο παρακάτω) για τον Θησέα που μπήκε στον Λαβύρινθο (απ’ όπου βγήκε με τη βοήθεια του Μίτου της Αριάνδης) και σκότωσε τον Μινώταυρο και απάλλαξε τους Αθηναίους από τον βαρύ φόρο που πλήρωναν στον βασιλιά της Κρήτης Μίνωα με τη θυσία των 14 νέων.

Στη διάρκεια μιας βόλτας, ο Nόμπιτα καθώς επιστρέφει μόνος του για να πάρει κάτι που ξέχασε, βάζει κατά λάθος σε λειτουργία τη μηχανή του χρόνου που τον μεταφέρει χίλια χρόνια πίσω στην Αθήνα του 15ου αιώνα π.Χ.! Θα τον πάρουν για θυσία στην Κρήτη όπως τραγουδούσε ο βάρδος που είχαν συναντήσει; Τελικά οι φίλοι του θα γυρίσουν και αυτοί πίσω στο χρόνο και θα καταφέρουν να σώσουν τον Νόμπιτα από τον Μινώταυρο;

Πηγή: GreeceJapan.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου