Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Θεατρικά Εργαστήρια της ομάδας "Εν Δυνάμει" και του ΚΘΒΕ: Μία αγκαλιά για τα ΑΜΕΑ

Η ομάδα "Εν Δυνάμει" σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) συνεχίζει τη δημιουργική της πορεία, προσφέροντας φέτος έναν νέο κύκλο δράσεων. Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας βρίσκονται τα θεατρικά εργαστήρια για άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), τα οποία απευθύνονται σε νέους/ες ηλικίας 18 ετών και άνω.

Τα θεατρικά εργαστήρια θα καθοδηγούνται από εισηγητές/τριες, ηθοποιούς και μέλη της ομάδας "Εν Δυνάμει", σε συνεργασία με εθελοντές/τριες, οι/οι οποίες/οι θα συνεισφέρουν με την εμπειρία τους σε μια συλλογική προσπάθεια. Στα εργαστήρια θα χρησιμοποιηθούν ποικίλα εργαλεία και μέθοδοι, όπως δομημένος διάλογος, παιχνίδια ρόλων, δημιουργική γραφή, χορευτικές ασκήσεις και θεατρικές τεχνικές.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι, να καλλιεργηθεί η δημιουργία ενός συλλογικού περιεχομένου, που θα αναδεικνύει τις φωνές και τις μοναδικές εμπειρίες κάθε συμμετέχοντα/ουσας, προάγοντας τη συμπερίληψη και την ομαδική δημιουργία, το οποίο θα παρουσιαστεί στο τέλος των εργαστηρίων

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία, σε φίλους/ες της ομάδας "Εν Δυνάμει", καθώς και σε όσους/ες επιθυμούν να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν στη μεθοδολογία αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία έχει ως κύριο στόχο τη συμπερίληψη και την ισότητα στην τέχνη.

Πληροφορίες για το Τμήμα ΑΜΕΑ:
Ηλικίες: 18 ετών και άνω
Τοποθεσία: Μονή Λαζαριστών
Ημέρα: Σάββατο, 11:00

Για τη δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι/ες ή οι φροντιστές/τριες τους μπορούν να καταθέσουν την αίτηση στο ταμείο του Βασιλικού Θεάτρου από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024, ή να στείλουν τη συμπληρωμένη αίτηση μέσω email στη διεύθυνση: k.matziri@ntng.gr.

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου