Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Ο Νομός Καρδίτσας στο Επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Χορωδιακής Συμπερίληψης: Φιλοξενεί Χορωδίες από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα

Από 4 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024, το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας διοργανώνει ένα μοναδικό αφιέρωμα στη Συμπερίληψη με τη συμμετοχή τριών διεθνών χορωδιών και σεμινάρια για νέους διευθυντές χορωδιών.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Ευρωπαϊκή Χορωδιακή Συμπερίληψη με την παρουσία τριών (3) Συμπεριληπτικών Χορωδιών από τη Γαλλία, την Αλβανία και την Ελλάδα.

Ο νομός Καρδίτσας, η Θεσσαλία και η Ελλάδα, για μια ακόμα φορά αποτελεί το επίκεντρο της μουσικοχορωδιακής ζωής, το οποίο και φέτος έχει το μοναδικό προνόμιο του αφιερώματος στην Ευρωπαϊκή Χορωδιακή Συμπερίληψη με Χορωδούς με και χωρίς προβλήματα όρασης .

Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και την Θεσσαλία, υλοποιείται ένα σημαντικό αφιέρωμα από Τετάρτη 4 έως Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 στην Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη με 3 Χορωδίες με άτομα με και χωρίς προβλήματα όρασης από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα και τρεις (3) μαέστρους από Γαλλία , Αλβανία και Ελλάδα.

Η Συμπερίληψη αποτελεί , κυρίαρχο στοιχείο της Ευρωπαϊκής Κουλτούρας και Παιδείας και η συνύπαρξη τριών (3) Συμπεριληπτικών Χορωδιών , αποτελεί σημαντικό γεγονός για την σύγχρονη Ελλάδα και ιδιαίτερα για το Νομό Καρδίτσας και τη Θεσσαλία.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και του Δρ. Νίκου Ευθυμιάδη (Master of Arts) στο πλαίσιο του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Παράλληλα, υλοποιούνται workshops, atelier, σεμινάρια και master class στην διεύθυνση Συμπεριληπτικών Χορωδιών για νέους Διευθυντές Χορωδιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Όσοι νεαροί Διευθυντές Χορωδίας θέλουν να παρακολουθήσουν το workshop, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών: 24410-75440/ 42896 και στα email : nke@otenet.gr, nikosefthimiadis22@gmail.com. ή στο τηλέφωνο του Προέδρου κ. Νίκου Ευθυμιάδη 6944442532

Το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας πραγματοποιείται στη διάρκεια όλης της χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, προκειμένου να γίνουν Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα περιοχής.

Πηγή: Trikalanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου