Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εργαστήριο: «Αντιμετωπίζοντας τις ψευδείς ειδήσεις: Οδηγός για οικογένειες»

Το Goethe-Institut Thessaloniki στο πλαίσιο του προγράμματος “Fakeless” και της έκθεσης για την εκπαίδευση στα μέσα επικοινωνίας, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο ΜεταΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, Διαχείρισης Πληροφοριών και Δεδομένων (MetaDATA LAB) του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, σας προσκαλούν την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 στο εργαστήριο «Αντιμετωπίζοντας τις ψευδείς ειδήσεις: Οδηγός για οικογένειες».

Το εργαστήριο θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για οικογένειες να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν σχετικά με τον κόσμο των μέσων ενημέρωσης και την ανάγκη για κριτική σκέψη. Κατά τη διάρκειά του θα εξεταστεί η έννοια των ψευδών ειδήσεων και ο τρόπος που επηρεάζουν αυτές τις οικογένειες και την κοινωνία γενικότερα.

Μέσα από απλά παραδείγματα θα συζητηθεί η σημασία της κριτικής σκέψης και του γραμματισμού στα μέσα ενημέρωσης, για την αναγνώριση και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα μάθουν μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, τεχνικές για την αναγνώριση των ψευδών ειδήσεων, τη χρήση εργαλείων επαλήθευσης ψευδών ειδήσεων και τη σημασία της αξιόπιστης ενημέρωσης.

Το εργαστήριο θα προωθήσει τέλος, τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης, προσφέροντας έναυσμα αλλά και εργαλεία για περαιτέρω μάθηση και πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν.

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε από κοντά ιδέες και να αντιμετωπίσουμε μαζί με τις οικογένειές μας την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις μέσω της κριτικής σκέψης!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε οικογένειες, γονείς, γιαγιάδες, παππούδες μαζί με τα παιδιά τους ηλικίας 11-14 ετών και θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη εγγραφή έως 04.04.24 μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2310 889585.

Περισσότερα: https://tinyurl.com/yc4n44zf

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου