Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, θα υλοποιήσει δωρεάν βιωματικά εργαστήρια για γονείς και κηδεμόνες, που έχουν ως κύριο στόχο την πρόληψη και την διαχείριση κρίσεων στην οικογένεια κατά την σχολική και εφηβική ηλικία.
Σκοπός της δράσης είναι η στήριξη του θεσμού της οικογένειας, που αποτελεί αναντικατάστατο πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας, καθώς και η προστασία της ψυχικής υγείας ανήλικων και ενήλικων ατόμων μέσα στο σύστημα της οικογένειας.
Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα γονέων- κηδεμόνων (30 άτομα/ τμήμα), με μοναδικό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων να αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων. Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων είναι στις 08 Μαρτίου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στη πλατφόρμα: https://opengov.thessaloniki.gr/
Θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω εργαστήρια:
Α) Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Εγνατίας 132, θα ξεκινήσουν τη Τετάρτη 27 Μαρτίου και θα υλοποιούνται κάθε Τετάρτη 18:30-20:00. Συνολικά, θα γίνουν οκτώ (8) εργαστήρια με τις εξής θεματικές ενότητες: Bullying – ενδοσχολική βία -Επιθετικότητα στο σχολείο, Ασφαλές διαδίκτυο, Επικοινωνία στην Οικογένεια, Όρια και τιμωρία, Η σημασία της αυτοεκτίμησης στην ανάπτυξη των παιδιών μας, Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα HIV/AIDS – τρόποι προφύλαξης, Αθλητισμός – Διατροφή (Διατροφικές Διαταραχές) και Προσδοκίες από το παιδί μου και πως τις διαχειρίζομαι.
Β) Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, οδός Βαφοπούλου 5, θα ξεκινήσουν τη Παρασκευή 5 Απριλίου και θα υλοποιούνται κάθε Παρασκευή 18:30-20:00. Συνολικά, θα γίνουν έξι (6) εργαστήρια με τις εξής θεματικές ενότητες: Διάσπαση προσοχής – Υπερκινητικότητα – Μαθησιακές δυσκολίες, Παιδί, έφηβος και δύσκολες συμπεριφορές, Ενδοσχολική βία, Η ψηφιακή γενιά Α (η γενιά των smartphone, ή των mini-millenials), Θετική γονεικότητα, Παιδί, έφηβος και κρίσιμα (στρεσογόνα) γεγονότα ζωής (διαζύγιο,απώλεια,πένθος, ατυχήματα, οικονομική κρίση κ.α).
Ο συντονισμός των εργαστηρίων πραγματοποιείται από ψυχολόγους με τη συμμετοχή και επιστημονικού προσωπικού ειδικοτήτων, που θα βοηθήσουν στην ανάλυση των επιμέρους θεμάτων.
Κάθε ενδιαφερόμενος, πριν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί, αφού σταθμιστούν πρώτα οι πιθανές οικογενειακές, προσωπικές και επαγγελματικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, λόγω του ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2313318661, 2313318663.
Πηγή: voria
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου