Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Χίος: «Οδύσσεια» η προσπάθεια μιας μαθήτριας δημοτικού να φτάσει στο σχολείο της

Στη Χίο, μαθήτρια του δημοτικού σχολείου της Βολισσού, η οποία πηγαινοέρχεται εκεί από την Κατάβαση, μένει χωρίς μεταφορικό μέσο επιστροφής το μεσημέρι από το σχολείο στο σπίτι.

Το περιστατικό έκανε γνωστό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Βολισσού, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας τα τελευταία χρόνια το σχολείο έχει χάσει πολλούς μαθητές.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Πολυξένη Παραγυιού μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα, που έχει προκύψει.

«Κάθε χρόνο ελαττώνεται ο πληθυσμός και στα χωριά και στα σχολεία μας. Μας ενημέρωσαν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ότι θα διακοπεί το δρομολόγιο της Εριφύλλης, θα έρχεται κανονικά στο σχολείο αλλά διακόπηκε το δρομολόγιο της επιστροφής της. Στην αρχή το δρομολόγιο αυτό ξεκίνησε με έξι παιδιά, δυστυχώς στη διάρκεια του χρόνου τα πέντε από τα έξι έφυγαν από το σχολείο μας κι έμεινε μόνο η Εριφύλλη. Το ταξί, που εξυπηρετεί δυσκολεύτηκε ο οδηγός να πάρει θέση κι έτσι το δρομολόγιο προκηρύχθηκε σαν άγονο. Έτσι, το παιδί μπορεί να έρχεται αλλά δεν μπορεί να φεύγει. Ο διαγωνισμός μπορεί να πάρει κι έναν μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων η Π. Παραγυιού.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης
Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου