Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό κατασκεύασαν μαθητές Λυκείου – Κατέκτησαν την κορυφή σε διεθνή διαγωνισμό του MIT

Ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, σχεδιασμένο από τρεις μαθητές από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων στο Μαρούσι, κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό Race Car Challenge, που διοργανώθηκε στο MIT από το Beaver Works Summer Institute (BWSI) στη Βοστώνη.

Οι μαθητές Φίλιππος Ευστασιάδης, Μιχαήλ Αγαπάκης και Στέλιος Φιωτάκης μίλησαν για τη διάκρισή τους στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις» με τους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

«Ήταν μια φανταστική εμπειρία που αξίζει κάθε μαθητής λυκείου να λάβει μέρος έστω και αν δεν κερδίσει, καθώς οι γνώσεις που θα κερδίσει θα είναι πάρα πολλές. Όσο για την Αμερική, δεν έχω λόγια. Ήταν πραγματικά απίθανο. Μια μοναδική εμπειρία που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τόσο την Αμερική όσο και καινούργιο κόσμο και να καταλάβουμε πως είναι στην πραγματικότητα το MIT και όχι όπως το βλέπουμε εδώ πέρα» ανέφερε ο Μιχαήλ Αγαπάκης.

Ενώ πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε από την τρίτη Γυμνασίου όπου είχαμε δηλώσει μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό, τον οποίο δεν κερδίσαμε την πρώτη χρονιά, αλλά κερδίσαμε τη δεύτερη και έτσι πήραμε το εισιτήριο να πάμε στην Αμερική».

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου