Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Junior Achievement Greece: Ένας διαγωνισμός συμπερίληψης και ίσων ευκαιριών-Πρώτο βραβείο στο Ειδικό Λύκειο Κωφών Θεσσαλονίκης

Με μηνύματα ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης, πραγματοποιήθηκε ο 19ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» του Junior Achievement Greece, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, χαρίζοντας το πρώτο βραβείο στο Ειδικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Θεσσαλονίκης.

Το κοινό καταχειροκρότησε τις 11 καινοτόμες μαθητικές «start up» που διαγωνίσθηκαν στον Πανελλαδικό Τελικό 2024 και δάκρυσε κατά την απονομή του 1ου Βραβείου «Οδυσσέας Κυριακόπουλος» 2024 του JA Greece στην μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Let’s Go» από το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών και Βαρυκόων Θεσσαλονίκης.

Είναι η πρώτη φορά στην εικοσαετή ιστορία του JA Greece που Ειδικό Σχολείο κερδίζει την κορυφαία διάκριση του οργανισμού, το πρώτο Πανελλαδικό Βραβείο του Παγκόσμιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση – JA Company Program».

Η «Let’s Go» εκπροσώπησε τη χώρα μας και στον Πανευρωπαϊκό Τελικό JA Europe/GEN-E 2024, 2 με 4 Ιουλίου 2024, στην Κατάνια της Ιταλίας.

Έχοντας ως επίκεντρο τη δέσμευση για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, η οικολογική «επιχείρηση» «Let’s Go» επαναχρησιμοποιεί και μεταποιεί τουβλάκια LEGO, για την κατασκευή πρωτότυπων αξεσουάρ μόδας, τα οποία οι πελάτες μπορούν να εξατομικεύσουν, ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχει το TriGO, ένα συμπεριληπτικό επιτραπέζιο παιχνίδι με LEGO που απευθύνεται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής.

Όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής της «Let’s Go», Χρήστος Γκανάτσας, το κοινό δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, βλέποντας τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς με τα κίτρινα παπούτσια να πανηγυρίζουν στην σκηνή και τον μαθητή της Γ’ Λυκείου, να λέει με μεγάλο ενθουσιασμό στην νοηματική γλώσσα πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη. “Το δυνατό μας χαρτί είναι να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν βλέπουν ή δεν ακούν”, ανέφερε.

Ο κ. Γκανάτσας τόνισε ακόμη: «Είμαστε όλοι ίσοι! Είμαστε όλοι άνθρωποι και εάν έχουμε το κατάλληλο πλαίσιο μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Είναι σημαντικό να παλεύεις βήμα-βήμα για να πετύχεις το όνειρό σου”, κατέληξε ο μαθητής, φωτεινό παράδειγμα για πολλούς νέους με στοχοπροσήλωση και δύναμη ψυχής.

Την μαθητική «start up» «Let’s Go» αποτελούν οι μαθητές/μαθήτριες: Χρήστος Γκανάτσας – Γενικός Διευθυντής, Σταυρούλα Δόντσιου – Διευθύντρια Παραγωγής, Νίκος Τραγιαννόπουλος – Διευθυντής Πωλήσεων, Σωτηρία Μπέλτσου – Γραμματέας Διεύθυνσης, Λευτέρης Κουκούλης – Διευθυντής Οικονομικών, Ζωή Τσιπλάκη – Διευθύντρια Πληροφοριακών Συστημάτων, Παύλος Πένεβ – Διευθυντής Marketing, Γρηγόρης Κενετσεβλής – Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Μελίνα Σιδηρά – Διευθύντρια Διοίκησης. Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Καλλιόπη Σιβρή – Κοινωνική Λειτουργός, Ιωάννα Φωτιάδου – Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Χριστίνα Παπαευαγγέλου – Χημικός, Όλγα Εμμανουηλίδου – Μαθηματικός, Μαρία Παλπάνη – Φιλόλογος. Ιnspirational Mentor JA Greece: Σπύρος Μαγιάτης, Γεν. Γραμματέας ΔΣ JA Greece, Co-Founder & CTO Workable. Εθελοντής/ΣύμβουλοςΕπιχειρηματικότητας: Κωνσταντίνος Κάτος, Financial Services Risk Management Consultant ΕΥ.


Μπέλλα Θεριού
Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου