Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Παραμένει η απόφαση για το λουκέτο στο ΚΔΑΠμεΑ

Στο μέλλον του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία στην οδό Κωλέττη στη δυτική Θεσσαλονίκη το οποίο έκλεισε διότι κρίθηκε ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε πρώτα το Σώμα για τη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που αποφάσισε παράταση τεσσάρων μηνών αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Ιουνίου του 2024.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελούδης ο δήμος εξετάζει δύο χώρους για να καταλήξει πού μπορεί να λειτουργήσει το ΚΔΑΠμεΑ. Ο ένας εντοπίζεται στο Παπάφειο ίδρυμα της εκκλησίας και ο δεύτερος ένα ισόγειο κατάστημα μέσα στη ΧΑΝΘ. Για τον πρώτο χώρο υπάρχει επικοινωνία με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο, ενώ για τον δεύτερο είπε ότι είναι σχεδόν έτοιμος για να λειτουργήσει. «Μάλλον θα είναι ο χώρος της ΧΑΝΘ αφού πρώτα η αρμόδια επιτροπή του δήμου κάνει έλεγχο λειτουργικότητας και νομιμότητας για το ΚΔΑΠμεΑ», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το ζήτημα του συγκεκριμένου ΚΔΑΠμεΑ, το οποίο είναι το μοναδικό σε όλο τον δήμο και πλέον συστεγάζεται με τον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά και όλων των ΚΔΑΠ του δήμου τέθηκε από τη δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Για μια ακόμα φορά 40 και πλέον ωφελούμενοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής. Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ συστεγάζεται με Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό ο οποίος είναι από τους λίγους που λειτουργούν ακόμα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών του δήμου Θεσσαλονίκης. Προφανώς το ΚΔΑΠμεΑ πρέπει να φιλοξενηθεί σε άλλο κατάλληλο χώρο και για να μπορέσει να αδειοδοτηθεί ο βρεφονηπιακός σταθμός», σημείωσε στην ερώτησή του ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Τομπουλίδης, θέτοντας επί τάπητος και το ζήτημα του ΚΔΑΠ Τριανδρίας.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Έφη Θεοδωράκη, απάντησε με επιστολή σημειώνοντας ότι η διοίκηση του δήμου συνεργάζεται από την πρώτη ημέρα με τους γονείς και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας για να βρεθεί άμεση λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου