Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Ένθετο Παιδεία: Πώς μιλάμε στα παιδιά για τον πόλεμο

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τραγικές ειδήσεις που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία τους, όπως είναι ο πόλεμος. Έχουν εύκολα πρόσβαση στην πληροφορία, ανησυχούν και ρωτούν. Η εκπαιδευτική ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου δίνει πρακτικές συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς ώστε να μπορούν να διαχειριστούν τις ερωτήσεις των παιδιών.

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Πρόγραμμα φιλοσοφίας για… δημοτικά σχολεία

Η «Σοφία στο σχολείο» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα διδασκαλίας που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού. Το Εργαστήριο Φιλοσοφία-Διακυβέρνηση-Οικονομία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας υλοποιούν το πρόγραμμα με στόχο να φέρουν τους μαθητές κοντά σε ζητήματα όπως η Λογική και η Ηθική που είναι θεμελιώδεις κλάδοι της Φιλοσοφίας.

Πανεπιστήμιο Πατρών:«WelcometoUP 2023»

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το τρίτο μεγαλύτερο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της χώρας, υποδέχθηκε τους 5.000 πρωτοετείς φοιτητές του με μια μεγάλη γιορτή. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων οι φοιτητές γνωρίζουν το Ίδρυμα αλλά και την πόλη που θα τους φιλοξενεί τα επόμενα 4 χρόνια.

Παρουσίαση: Ελίνα Κολυβα 




Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου