Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

ΕΛΣΤΑΤ: Υψηλότερος ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σε σχέση με αυτόν των ενηλίκων

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (που αφορά παιδιά 0-17 ετών) είναι υψηλότερος σε σχέση με αυτόν των ενηλίκων και αγγίζει το 28,1%.

Δυστυχώς από τα στοιχεία φαίνεται ότι αφενός οι ανισότητες αυξάνονται και αφετέρου η παρατεταμένη κρίση και ακρίβεια επηρεάζουν την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών, ενώ εντείνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό τους. Στα συγκεκριμένα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται αυτοί που δεν έχουν σταθερή κατοικία και δεν ζουν στον τύπο του νοικοκυριού στον οποίο βασίζεται η έρευνα. Η έρευνα δεν περιλαμβάνει δηλαδή αυτούς/ές που είναι οι κατά τεκμήριο φτωχότεροι (άστεγοι, Ρομά, πρόσφυγες-αιτούντες άσυλο, διαβιώντες/ούσες σε ιδρύματα, φυλακές, ξενώνες, νοσοκομεία, κ.λπ.).

Με εξειδικευμένα προγράμματα και δράσεις, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στοχεύσει στη μείωση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Μείνετε συντονισμένοι για τα νέα προγράμματα των χώρων μας που θα δημοσιευτούν στον ιστότοπό μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μπορείτε να βρείτε την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών (SILC) της ΕΛΣΤΑΤ εδώ  https://www.statistics.gr/.../7610c933-1016-8e6f-6100...

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας σχετικά με την έρευνα, μέλος του οποίου είναι το Δίκτυο εδώ https://antipoverty.org.gr/node/121

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου