Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Έτοιμο το νέο Ειδικό Σχολείο Περιστερίου

Το πρώην 3ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου μετά από ολοκληρωτική ανακατασκευή μετατράπηκε σε υπερσύγχρονο Ειδικό Σχολείο.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσει κανονικά το νέο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου.

«Το πρώην 3ο Δημοτικό Σχολείο μετά από ολοκληρωτική ανακατασκευή μετατράπηκε σε υπερσύγχρονο Ειδικό Σχολείο», τόνισε ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης και πρόσθεσε: «Ήταν μια συνολική προσπάθεια, όλης της τοπικής μας κοινωνίας. Το αποτέλεσμα μας κάνει υπερήφανους όλους, καλύπτουμε τις ανάγκες των μαθητών ΑμεΑ και των οικογένειών τους».

Ο Δήμος Περιστερίου έχει ξεκινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη λειτουργία του, σε συνεργασία με τη Γ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, αρμόδια για τη στελέχωσή του, με εκπαιδευτικούς και την εγγραφή των μαθητών.

Το νέο ειδικό σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές και ειδικές αίθουσες εργαστηρίων θα παρέχει ευκαιρίες στη μόρφωση και στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη σε μαθητές ΑμεΑ του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, το νέο ΕΕΕΕΚ θα έχει τις εξειδικεύσεις: Αυτόνομης Διαβίωσης (Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Καθημερινής Ζωής − Προεπαγγελματικές Δεξιότητες), Πληροφορικής, Κηπουρικής – Ανθοκομίας, Κεραμικής – Πηλοπλαστικής και Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής.

Χρήστος Ράπτης
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου