Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Δήμος Θέρμης: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα»

Ο δήμος Θέρμης, δια της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού (ΔΕΠΠΑΘ) υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα».

Σκοπός του προγράμματος είναι η συμμετοχή των παιδιών σε ποικίλες δραστηριότητες κινητικής αναψυχής, μέσα ή έξω από το νερό σε παραλίες, με έμφαση στο παιχνίδι. Επιπλέον στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με το νερό, ώστε να αποβάλλουν τις φοβίες τους μέσω του ομαδικού παιχνιδιού και παράλληλα να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην κολύμβηση. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά δημοτών και κατοίκων του δήμου Θέρμης από 7-14 χρονών, δηλαδή που έχουν γεννηθεί τα έτη 2009 έως και 2016.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 3 Ιουλίου έως 21 Ιουλίου 2023 και θα περιλαμβάνει δεκαπέντε καθημερινές εξορμήσεις (τρεις περίοδοι των πέντε ημερών) σε κοντινή παραλία της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην παραλία Βεργιά Νέας Καλλικράτειας. Τα παιδιά θα μετακινούνται με λεωφορεία, και θα υπάρχει συνεχής συνοδεία γυμναστών, ναυαγοσωστών και ιατρού. Το πρόγραμμα μπορεί να φιλοξενήσει έως 420 παιδιά (με το όριο 140 συμμετοχές ανά περίοδο-εβδομάδα).

Η Α’ περίοδος του προγράμματος θα είναι το διάστημα 3 Ιουλίου – 7 Ιουλίου,

η Β’ περίοδος 10 Ιουλίου -14 Ιουλίου και

η Γ’ περίοδος 17 Ιουλίου -21 Ιουλίου.

Η αίτηση

Για τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα, πρέπει να κατατεθεί αίτηση συμμετοχής https://rb.gy/g4lxq εκ μέρους των γονέων η οποία θα συνοδεύεται από τα παρακάτω έγγραφα:


𝟭. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ότι επιτρέπει στο παιδί να συμμετάσχει,

𝟮. Ιατρική βεβαίωση για την καλή υγεία του παιδιού,

𝟯. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (για τις ειδικές εκπτώσεις) και

𝟰. Εκκαθαριστικό Σημείωμα (για τις ειδικές εκπτώσεις). Οι ειδικές εκπτώσεις αφορούν πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια ανέργους (άνω των 12 μηνών), οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 𝟲.𝟬𝟬𝟬 ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται την περίοδο από 16 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου ως εξής:

Το κόστος

Το κόστος συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα έχει ως εξής:

Συμμετοχές / Περίοδοι Μία (𝟭) περίοδο Δύο (𝟮) περιόδους Τρείς (𝟯) περιόδους

𝟭 παιδί 20€ 40€ 60€

𝟮 παιδιά 35€ 70€ 105€

𝟯 παιδιά 45€ 90€ 135€

Πολύτεκνες ή Μονογονεϊκές οικογένειες

10€ ανά παιδί 20€ ανά παιδί 30€ ανά παιδί

Μακροχρόνιοι άνεργοι (2) γονείς (άνω των 12μηνών)

10€ ανά παιδί 2-€ ανά παιδί 30€ ανά παιδί

Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα < 𝟲.𝟬𝟬𝟬,𝟬𝟬€

10€ ανά παιδί 2-€ ανά παιδί 30€ ανά παιδί

Η οικονομική τακτοποίηση των συνδρομών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του προγράμματος διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην κράτηση των θέσεων, σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου