Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Οι παγίδες και οι ευκαιρίες του μηχανογραφικού

Στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν τα παιδιά πρέπει να επιλέξουν με βάση τις πραγματικές επιθυμίες και έχοντας στο μυαλό μας και τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειάς μας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Χρήστος Ταουσάνης, σύμβουλος καριέρας.

Ο κ. Ταουσάνης επισήμανε τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν συμπληρώσουμε τα μηχανογραφικά όπως ότι:
  • Πρέπει να ξέρουμε ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της κάθε σχολής καθώς υπάρχουν ίδια τμήματα με διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματαΝα εξετάζουμε τις προοπτικές μετά την αποφοίτησή μας και να μην εστιάζουμε από την αρχή στα μεταπτυχιακά. Για παράδειγμα να έχουμε υπόψιν ότι ο τουρισμός, η ναυτιλία αλλά και ο κλάδος της πληροφορικής έχουν προοπτικές σήμερα στην Ελλάδα.Να χτίσουμε ομάδες επιλογών με κλίμακες επιθυμίας ώστε αν δεν γράψουμε καλά τότε να αυξήσουμε τις επιλογές μας στο μηχανογραφικό για να μην μείνουμε εκτός σχολώνΕπίσης να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ, ιδιαίτερα όσοι είναι μέλη σε οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων
  • Έχουμε επίσης την επιλογή να συμπληρώσουμε και άλλα δύο μηχανογραφικά. Το παράλληλο μηχανογραφικό για τα δημόσια ΙΕΚ αλλά και το μηχανογραφικό για τα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου με την ίδια βαθμολογία που πέτυχαμε στις πανελλαδικές, κατέληξε ο κ. Ταουσάνης.

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου