Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Μαθητικός Διαγωνισμός 2022: «Το αύριο είναι τώρα! Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός»

Η κλιματική αλλαγή είναι η καθοριστική κρίση της εποχής μας. Μια κρίση που οφείλεται κυρίως στην ανθρώπινη δραστηριότητα με καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο, όπως ο εκτοπισμός που προκαλεί. Ο αντίκτυπος της κλιματικής κρίσης γίνεται αισθητός σε ολόκληρους πληθυσμούς, όμως οι ευάλωτοι άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε περιοχές που ήδη ταλανίζονται από συγκρούσεις, φτώχεια και υψηλούς αριθμούς εκτοπισμένων ανθρώπων, είναι αυτοί που πλήττονται δυσανάλογα.

Ο 26ος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να σκεφτούν, να συζητήσουν, να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για αλλαγή και δράση πάνω στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της στους πρόσφυγες και τους εσωτερικά εκτοπισμένους πληθυσμούς. Περισσότερα από 1.800 παιδιά όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας δημιουργώντας σκίτσα, αφίσες, κολλάζ και κόμικς με τις σκέψεις και το όραμά τους για το μέλλον.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον 26ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο: «Το αύριο είναι τώρα! Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός».

Ακολουθούν τα έργα των παιδιών που διακρίθηκαν μετά την αξιολόγηση όλων των συμμετοχών από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού που αποτελείται από εκπροσώπους των εξής φορέων: Γραφείο της Greenpeace στην Ελλάδα, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, UNRIC – Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (Γραφείο για Ελλάδα και Κύπρο), WWF Ελλάς και Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου