Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Freebird: Ένα animation μικρού μήκους που δείχνει πόσο όμορφα μπορείς να ζήσεις με Σύνδρομο Down

Το 2021 η φιλανθρωπική οργάνωση L’Arche Canada για την πνευματική αναπηρία συνεργάστηκε με την εταιρεία παραγωγής Tonic DNA και τον Καναδό τραγουδοποιό, Jordan Hart, για να δημιουργήσουν μια μικρού μήκους ταινία που αμφισβητεί τις παρανοήσεις σχετικά με το Σύνδρομο Down.

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του Jon, ενός αγοριού με Σύνδρομο Down, το οποίο μαθαίνει τον κόσμο με μία πολύ στοργική μητέρα, έναν απόντα πατέρα, έναν συμμαθητή που του κάνει bullying και μία ζωή που τελικά τον ανταμείβει. Μέσα σε πέντε λεπτά μία ζωή 45 ετών.

«Συνήθως η εικόνα που έχουμε για το σύνδρομο down, συνοδεύεται με συναισθήματα οίκτου ή φόβου. Δεδομένου ότι οι εμπειρίες των ατόμων με σύνδρομο Down σπάνια εμφανίζονται στον κινηματογράφο, δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να διορθωθούν οι εσφαλμένες αντιλήψεις που και τελικά είναι αυτές που καταλήγουν να διαμορφώνουν τη δημόσια συζήτηση γύρω από το Σύνδρομο Down»” ανέφερε ο σκηνοθέτης Michael McDonald, ο οποίος αφού συγκέντρωσε ιστορίες και εμπειρίες εκατοντάδων ανθρώπων με το σύνδρομο, αποφάσισε να γράψει μια ιστορία.

Στη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους, συμμετείχε ως Δημιουργικός Διευθυντής ο Νίκολας Χερντ, ηθοποιός και ακτιβιστής LGBTQ που έχει και ο ίδιος Σύνδρομο Down.

Το animation δεν έχει λόγια, παρά μόνον το υπέροχο τραγούδι Freedom του Jordan Hart, που ντύνει μοναδικά τις εικόνες.

Δείτε την ταινία:


Πηγή: infokids.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου