Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Η Barbie ενθαρρύνει τα κορίτσια να ακολουθήσουν τις STEM Επιστήμες

Η Barbie γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμώντας γυναίκες πρότυπα από όλον τον κόσμο και δημιουργώντας ιδιαίτερες κούκλες. Αναγνωρίζει τη σημαντικότητα της προβολής θετικών γυναικείων προτύπων που εκπροσωπούν επιστήμες STEM και τη θεωρεί απαραίτητη, ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν και να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους για επαγγέλματα σε αυτόν τον κλάδο. Η Lisa McKnight, SVP και Global Head of Barbie & Dolls της Mattel, δήλωσε:

«Ο κλάδος των STEM επιστημών υποεκπροσωπείται από τις γυναίκες και ελπίζουμε αυτές οι επτά γυναίκες-ηγέτες της επιστήμης και της τεχνολογίας να ενθαρρύνουν τα κορίτσια να ακολουθήσουν το πάθος τους σε αυτόν τον τομέα. Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε την προσπάθεια για να κλείσουμε το dream gap και να υπενθυμίσουμε στα κορίτσια τις απεριόριστες δυνατότητές τους».

Η σειρά Role Model της Barbie περιλαμβάνει τις: Susan Wojcicki (CEO του YouTube), Anne Wojcicki (Συνιδρύτρια και CEO της 23andME), Janet Wojcicki (Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Σαν Φρανσίσκο), Katya Echazarreta (Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Παρουσιάστρια εκπομπών για Επιστήμες), Δρ. Maggie Aderin-Pocock (Space Scientist και Εκπαιδευτικό Επιστήμονα), Δρ. Antje Boetius (Ερευνήτρια και Μικροβιολόγο), Li Yinuo (Συνιδρύτρια της ETU Education).

Πηγή: marketingweek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου