Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Τρίτη σε διεθνή διαγωνισμό στην Πορτογαλία η πυραυλική ομάδα του ΑΠΘ

Την τρίτη θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη, κατέκτησε η πυραυλική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διαπρέποντας σε έναν από τους πλέον απαιτητικούς διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς, υπό τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, θέτοντας τον πήχη του αύριο στην στρατόσφαιρα.

Η ‘’Eclipse’’ απογειώθηκε. Μαζί της και όλη η πυραυλική ομάδα της Aristotle Space & Aeronautics Team, από το ΑΠΘ. που κατέλαβε την τρίτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό στην Πορτογαλία.

Τρίτη και φαρμακερή για την ελληνική ομάδα, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο μετά την 17η και 6η θέση που κατέλαβε στον διαγωνισμό τα προηγούμενα χρόνια.

H ‘’Eclipse’’ μήκους τριών μέτρων με μέγιστη ταχύτητα τα 1.150 χλμ./ώρα, είναι μόνο ένα από τα project που τρέχει η ASAT που πλέον στοχεύει στην στρατόσφαιρα.

«Στόχος μας τα επόμενα 4 χρόνια να φτάσουμε στην στρατόσφαιρα, δηλαδή τα 30 χιλιόμετρα ύψος. Αυτό θα το επιτύχουμε μέσω της εξέλιξης διάφορων project, όπως τον κινητήρα υγρού καυσίμου», όπως αναφέρει ο Αγησίλαος Χατζετογλου, project leader Aeronautics ASAT.

Η ASAT ιδρύθηκε το 2015 ως η πρώτη φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής στη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα απαρτίζεται 32 ενεργά μέλη.

Α

Ρεπορτάζ: Φαίδωνας Τομόσογλου

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου