Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο των Θεραπευτικών Αναγνώσεων

Ανοιχτή Πρόσκληση από το Διαβάζω για τους άλλους

Αν θέλετε να ενταχθείτε ως εθελοντής στις Θεραπευτικές Αναγνώσεις σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας, σας προσκαλούμε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο των Θεραπευτικών Αναγνώσεων, που θα πραγματοποιηθεί μεσημεριανές ώρες σε αμφιθεατρικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν αρκεί να γίνετε μέλη του Διαβάζω για τους Άλλους και να συμπληρώσετε την φόρμα νέου εθελοντή που θα βρείτε εδώ: https://www.giatousallous.org/volunteer/


Περισσότερες πληροφορίες για την δράση:

Τι είναι οι Θεραπευτικές Αναγνώσεις;
Είναι η αγκαλιά που δίνουμε με την παρουσία μας και τη φωνή μας. Διαβάζουμε ζωντανά, από κοντά, ομαδικά ή ατομικά, αποσπάσματα ή ολόκληρα βιβλία σε ηλικιωμένα άτομα και χρονίως πάσχοντες.

Σε ποιους διαβάζουμε;
Σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας και σε χρονίως πάσχοντες που δεν μπορούν να διαβάσουν λόγω οπτικής, σωματικής, αντιληπτικής ή γνωστικής αναπηρίας ή απλά λόγω ηλικίας.

Που πραγματοποιείται η δράση μας;
Διαβάζουμε σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε Θεραπευτήρια και σε σπίτια.

Με ποιο τρόπο διαβάζουμε;
Οι εθελοντές αναγνώστες διαβάζουν από κοντά, ομαδικά ή ατομικά στους ανθρώπους που μας το ζητούν.

Γιατί διαβάζουμε στους Άλλους;
Αποστολή μας είναι να συμβάλλουμε θετικά στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων μέσω της μεγαλόφωνης ανάγνωσης λογοτεχνικών αποσπασμάτων. Μέσω της ανάγνωσης τους κρατάμε συντροφιά και αλληλεπιδρούμε μαζί τους για να δημιουργούμε κάθε φορά μια ζεστή και ευχάριστη παρέα. Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να θυμηθούν ξανά ευχάριστες στιγμές, εμπειρίες και να ανασύρουν θετικές μνήμες από την ζωή τους και να τις μοιραστούν μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να μας στηρίζετε!

Γίνε σήμερα κομμάτι της προσπάθειας μας εδώ: https://www.giatousallous.org/donate/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου