Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Δεν μπορούσε να διαβάσει και να γράψει μέχρι τα 16 της – Τώρα παίρνει πτυχίο με άριστα

Μια γυναίκα, η οποία δεν ήξερε να διαβάζει και να γράφει μέχρι τα 16 της χρόνια, παίρνει σε λίγες ημέρες το πτυχίο της με άριστα από το Glasgow Caledonian University στη Σκωτία.

Η 26χρονη Κλόι ΜακΡόμπερτς εγκατέλειψε το σχολείο, ωστόσο είχε μια δεύτερη ευκαιρία. Αν και ξεκίνησε εκ νέου από μηδέν, χάρη σε ένα έργο που χρηματοδοτείται από τις τοπικές αρχές, η 26χρονη έλαβε την «ώθηση» -όπως ανέφερε η ίδια- προκειμένου να πάει στο πανεπιστήμιο. Πλέον, λαμβάνοντας το πτυχίο της στην Κοινωνική Εργασία, η ίδια ελπίζει να στηρίξει άλλα παιδιά.

Μιλώντας στο BBC Radio Scotland, η 26χρονη ανέφερε ότι συνειδητοποίησε από μικρή πως ήταν δυσλεκτική, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, όταν φοιτούσε ακόμη στο δημοτικό, έχασε τον πατέρα της, κάτι που έκανε τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα για εκείνη. «Πάντα είχα προβλήματα στην τάξη, δεν ήταν μόνο η ανάγνωση, η γραφή και οι αριθμοί» σημείωσε, προσθέτοντας ότι διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας).

Στο γυμνάσιο, εξακολουθούσε να μην έχει πρόσβαση στη μαθησιακή υποστήριξη που χρειαζόταν. «Δεν μπορούσα να καθίσω και να δουλέψω στην τάξη, αλλά ήθελα τόσο πολύ να είμαι εκεί» ανέφερε, προσθέτοντας ότι είχε απογοητευθεί.

Η μητέρα της εγκατέλειψε ακόμη και τη δουλειά της για να στηρίξει την κόρη της, αλλά τελικά η Κλόι δεν συνέχισε το σχολείο. Ωστόσο, μπόρεσε να λάβει τη σωστή βοήθεια μέσω ενός προγράμματος του δήμου του Σάουθ Άιρσιρ. «Με πήγαν αμέσως πίσω στα βασικά», είπε.

Παρόλο που ένιωθε ότι είχε μείνει πίσω από τους συνομηλίκους της, ήταν αποφασισμένη να προλάβει. «Είχα το κίνητρο να πάω στο πανεπιστήμιο, αλλά μου φαινόταν τόσο μακρινό» εξήγησε. Αν και χρειάστηκε να δουλέψει πολύ για 10 χρόνια, πέτυχε τον στόχο της, δηλώνοντας περήφανη για τον εαυτό της.

Η 26χρονη εργάζεται σε μια ομάδα που βοηθά παιδιά με αναπηρία σε πολλά σχολεία, ενώ έχει μάθει και τη νοηματική γλώσσα. «Ελπίζω να κάνω τη διαφορά – αυτό είναι το σχέδιο» υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου