Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Ford: Βοηθάει άτομα με αναπηρία να επιστρέψουν στην οδήγηση

Μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα ο τραυματισμός στη περιοχή της σπονδυλικής στήλης μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή ενός ανθρώπου. Πέρα από τη σκληρή καθημερινή μάχη για τη φυσική αποκατάσταση, συχνά οι τραυματίες καλούνται να αντιμετωπίσουν και το μεγάλο ψυχολογικό «τραύμα» που αφήνει ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Η ιδέα να βρεθούν και πάλι πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, τους προκαλεί έντονο φόβο και στρες.

Η Ford λοιπόν βοηθάει τους τραυματίες να καταπολεμήσουν το ψυχολογικό σοκ που υπέστησαν με τον ειδικό προσομοιωτή οδήγησης, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για άτομα περιορισμένης κινητικότητας.

Τα χειριστήρια για την επιτάχυνση και την επιβράδυνση του οχήματος είναι προσαρμοσμένα στο τιμόνι, ενώ ο χρήσης καταπολεμά σταδιακά το άγχος της οδήγησης μέσα από την ασφάλεια του ψηφιακού περιβάλλοντος, πριν βγει ξανά στους πραγματικούς δρόμους. Παράλληλα τους βοηθάει να μάθουν πως να χρησιμοποιούν τα ειδικά χειριστήρια στα προσαρμοσμένα αυτοκίνητα για άτομα με αναπηρία, χωρίς την ανάγκη των πεντάλ.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που ιδρύθηκε το 1974, παρουσιάστηκε φέτος το Mustang Mach-E Ford Adapta, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της εταιρείας που σχεδιάστηκε για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, ενώ διαθέτει τα ίδια ακριβώς χειριστήρια με αυτά του προσομοιωτή.

Πηγή: oknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου