Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Πρόσκληση Συμμετοχής στο «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» 2023 του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει Νέες Τεχνολογίες, Τέχνη και Πολιτισμό, τη Διατροφή και τον Πολιτισμό της Κρήτης, τον Αγροτουρισμό και την Ήπια Ανάπτυξη. Κυρίως, αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους, αλλά και για ενήλικες.

[Ενημερωθείτε  για τις υποτροφίες για το Cinema Summer Capm]

Στόχος του Προγράμματος «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «Cinema Summer Camp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικών και βιωματικών δράσεων: α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ, β) Βασικές Αρχές Οπτικοακουστικής και Κινηματογραφικής Παιδείας, γ) τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων συγκροτούν ένα 10ήμερο πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης, στο Πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την Εκπαίδευση στη Δημιουργία του Ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη Οπτικοακουστική Παιδεία με τη γνωριμία της Κρητικής Διατροφής, του Αγροτουρισμού και της ήπιας ανάπτυξης του νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου