Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Η Βερονίκη είναι η νέα ηρωίδα με κινητική αναπηρία στην καμπάνια κατά της παιδικής κακοποίησης

Η παρέα μεγαλώνει. Μόλις ήρθε και η Βερονίκη, η οποία μαζί με τη Νίκη και τον Βίκτωρα, μαθαίνουν σε όλα τα παιδιά πώς να προφυλαχθούν από την σεξουαλική παρενόχληση, δείχνοντάς τους τον δρόμο για να μην φοβούνται και να είναι ασφαλή.

H Έλενα Ράπτη, Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, προσθέτει άλλο ένα πολύτιμο ενημερωτικό εργαλείο, το παραμύθι “Η Δύναμη της Βερονίκης”.

Πρωταγωνίστρια είναι μία μαθήτρια με κινητική αναπηρία που ασχολείται με τον αθλητισμό (σφαιροβολία) και το όνειρό της είναι να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Η Βερονίκη όμως, είναι και το κορίτσι που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα άγνωστο σε αυτήν και τους φίλους της πρόσωπο στο χώρο του αθλητισμού. Γνωρίζοντας ήδη από τους γονείς και τους δασκάλους -μέσα από τις περιπέτειες της Νίκης και του Βίκτωρα- πώς να αναγνωρίζει αυτό που δεν είναι σωστό, εμπιστεύεται στους φίλους της αυτό που της συμβαίνει και βέβαια επιλέγει να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα για να πάρει τη βοήθεια που χρειάζεται.

Ταυτόχρονα, με το παραμύθι κυκλοφορεί και η νέα ιστορία κινουμένων σχεδίων (3d animation) «Το Μυστικό της Νίκης 3 – Η Δύναμη της Βερονίκης».

Τι είδαμε στις προηγούμενες ιστορίες

-Στην πρώτη ιστορία κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης 1» η ηρωίδα είναι μια μαθήτρια του δημοτικού που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον «φίλο» (γνωστό στο περιβάλλον της δράστη) και απευθύνεται αμέσως για βοήθεια σε μια μητρική φιγούρα, τη νεράιδα του παραμυθού μας.
-Στη δεύτερη ιστορία «Το μυστικό της Νίκης 2- Η περιπέτεια του Βίκτωρα» πρωταγωνιστής είναι ένα αγόρι του δημοτικού, που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα μεγαλύτερο (16χρονο) αγόρι και απευθύνεται στη δασκάλα του για να τον βοηθήσει.

Η νέα ιστορία

Η «Δύναμη της Βερονίκης» βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας www.enastapente.gr και θα μοιραστεί στα παιδιά και στην έντυπη μορφή της.

Πηγή: thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου