Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

12οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι οι 12οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με θέμα: «Η βιωσιμότητα στην εκπαίδευση STEM» («Sustainability in STEM Educations»), που διοργανώνονται από την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη», θα πραγματοποιηθούν στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα. 

Σε περίπτωση που τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων δεν επιτρέπουν τις συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού ατόμων, τα βραβεία των Αγώνων θα δοθούν με βάση την έντυπη παρουσίαση της εργασίας και μετά από δεκάλεπτη διαδικτυακή παρουσίασή της, από τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή κρίσης των εργασιών. 

Στους αγώνες θα παρουσιαστούν εργασίες εκπαιδευτικών ή/και εργασίες εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή μαθητών Δευτεροβάθμιας ή/και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με κεντρικό άξονα το θέμα: «Η βιωσιμότητα στην εκπαίδευση STEM». 

Οι εργασίες, ατομικές ή ομαδικές, μπορούν να είναι: κατασκευές, πειράματα, καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή έντυπη ή ηλεκτρονική (video, cd-rom, λογισμικό), προτάσεις για εργαστήρια (workshops) και παρουσιάσεις (on-stage activities). Όλες οι εργασίες θα πρέπει να είναι δομημένες στις μεθόδους της διερευνητικής μάθησης (Inquiry-based learning). Στους Αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ04, ΠΕ03, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ60, ΠΕ61, ΠΕ70 και ΠΕ71 σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, καθώς και οι Υπεύθυνοι και οι συνεργάτες των Ε.Κ.Φ.Ε. Οι έξι εκπαιδευτικοί, νικητές των Αγώνων, θα μετέχουν στο Ελληνικό περίπτερο και θα διαγωνισθούν στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Science on Stage – Europe, μαζί με τους άλλους εκπαιδευτικούς από τις τριάντα τρεις χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα. Έως σήμερα η Ελλάδα έχει βραβευτεί στις εννέα από τις έντεκα διοργανώσεις του προγράμματος. 

Η κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Science on Stage – Europe θα πραγματοποιηθεί από 12 Αυγούστου 2024 έως 15 Αυγούστου 2024, στο Turku της Φινλανδίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες: http://etsito.mysch.gr/, http://www.science-on-stage.eu και τη σελίδα του Facebook: sonsgreece, και να απευθύνονται στην κ. Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, Φυσικό, Συντονίστρια της Ελληνικής Επιτροπής του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: etsitop@otenet.gr

Πηγή: ΥΠΑΙΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου