Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Πέτρα, έχει αλλάξει το ντύσιμό σου από τότε που έχασες το πόδι σου;

H digital communicator advisor Πέτρα Καλαμπόκα, μας μιλά για το προσωπικό της στυλ.

— Πες μας λίγα πράγματα για σένα.
Ονομάζομαι Πέτρα Καλαμπόκα και ασχολούμαι με το Digital Marketing και την επικοινωνία. Ως άνθρωπος εκτιμώ το «τώρα» και τιμώ τη γυναικεία μου υπόσταση. Χαίρομαι με τον ίδιο τρόπο μια βόλτα στη φύση και μια παραγωγική μέρα στη δουλειά.

Είμαι αυτή που αναζητώ τις αγκαλιές των αγαπημένων. Εκτιμώ τις στιγμές καλοσύνης και αυτές της ανεμελιάς. Αφήνομαι στη ροή των πραγμάτων, στο τυχαίο, και εκπαιδεύομαι καθημερινά να μην κριτικάρω τον εαυτό μου, ούτε και τους άλλους, να αγαπώ άνευ όρων, να παθιάζομαι με ανθρώπους και ιδέες, να ζω με όλες τις προκλήσεις της ζωής αλλά και της πόλης μας, αφού «περπατάω» τη ζωή με το βιονικό μου πόδι.

— Τι εμπόδια έχεις συναντήσει από τότε που έχασες το πόδι σου;
Έχετε μιλήσει με μια μητέρα που πάει βόλτα το παιδί της με το καροτσάκι; Με έναν παππού που προσπαθεί να διασχίσει το πεζοδρόμιο; Ή με έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει τη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας; Ένα από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν κάποιοι συμπολίτες μας αφορά την προσβασιμότητα.

Με τον καιρό, βέβαια, κατάλαβα πως τα εμπόδια τα θέτει η ίδια η πολιτεία. Χρειάζεται να σκύψει με σοβαρότητα πάνω στα ζητήματα που αφορούν τα άτομα που ζουν μέσα σε αυτήν τη συνθήκη, ώστε να μικρύνει και εν τέλει να εξαλειφθεί η δυσκολία. Κι αυτό απαιτεί συμπερίληψη, εκπαίδευση, αλλαγή κουλτούρας. Δεν είναι όροι αυτονόητοι, ούτε φιλοσοφικού περιεχομένου. Λυπάμαι που αυτά δεν είναι δεδομένα και αναγκαστικά γίνονται ζητούμενα.

Καμία ασθένεια δεν είναι ικανή από μόνη της να σου αλλάξει το στυλ. Από την άλλη, η διάθεση, οι επιρροές, το μέρος όπου ζεις, η μουσική που ακούς και ο τρόπος με τον οποίο θες να εκφράζεις κάθε μέρα τον εαυτό σου είναι αυτά που το φτιάχνουν. Φοράω το μαγιό μου και νιώθω υπέροχα με το σώμα μου.

— Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;
Άλλοτε ορατή και άλλοτε, πάλι, αδιάφορη. Δεν είμαι κορίτσι που ακολουθεί κατά γράμμα τις τάσεις. Φοράω ό,τι μου αρέσει. Μπορεί να είναι παλιό, σύγχρονο, βίντατζ.

— Έχει αλλάξει το ντύσιμό σου μετά την ασθένεια;
Καμία ασθένεια δεν είναι ικανή από μόνη της να σου αλλάξει το στυλ. Από την άλλη, η διάθεση, οι επιρροές, το μέρος όπου ζεις, η μουσική που ακούς και ο τρόπος με τον οποίο θες να εκφράζεις κάθε μέρα τον εαυτό σου είναι αυτά που το φτιάχνουν. Φοράω το μαγιό μου και νιώθω υπέροχα με το σώμα μου.

— Τι σε κάνει να αισιοδοξείς;
Θα ακουστεί κοινότοπο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: τα απλά πράγματα, τα ωραία. Και αυτά τα αναπάντεχα σε κάνουν να βλέπεις το μέλλον πιο αισιόδοξα.

— Το στυλ αποτελεί διέξοδο για σένα τις μέρες που δεν νιώθεις και πολύ αισιόδοξη;
Βέβαια. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο, ανάλογα με τη διάθεσή μου, θέτω εγώ τους όρους. Παίζω, πειραματίζομαι και ίσως καμιά φορά ανακαλύπτω και μια ανανεωμένη Πέτρα.

— Ποιο είναι το item με το οποίο νιώθεις πάντα ασφαλής και σίγουρη όταν το φοράς;
Το κλασικό, ψιλόμεσο demin jean.

— Τα ρούχα σου και γενικά το στυλ είναι ένα κομμάτι της «ασπίδας» σου απέναντι στα πράγματα;
Αν έχω μια ασπίδα, αυτή θα έλεγα πως είναι η επικοινωνία, η επαφή. Αγαπώ την επικοινωνία με τον συνάνθρωπο, επαφή με το μέσα μου, τη φύση, τις ιδέες και τις σκέψεις που γεννάει η εποχή που ζούμε. Και πιστεύω πως αν αυτή την ασπίδα τη χρησιμοποιούσαμε λίγο παραπάνω όλοι μας, θα είχαμε πετύχει πιο υγιείς ανθρώπινες σχέσεις, η γενιά μας τουλάχιστον.

— Αισθάνεσαι ότι το στυλ μπορεί να μεταφέρει μηνύματα αισιοδοξίας, δυναμισμού;
Αν υποθέσουμε πως το στυλ έχει έναν διαχρονικό χαρακτήρα που διοχετεύεται στον τρόπο που κινείται και λειτουργεί ο καθένας από εμάς και ταυτόχρονα σχετίζεται με την αύρα που εκπέμπουμε, τότε σίγουρα μπορεί να φωταγωγήσει και στοιχεία της προσωπικότητάς μας.

— Πώς θα χαρακτήριζες το στυλ σου με τρεις λέξεις;
Casual, σύγχρονο με βίντατζ επιρροές.

— Τι φοράς και πόσο κοστίζει;
To outfit αποτελείται από ένα παντελόνι Vetements x Levi’s ($1.590), ένα πουκάμισο Ζara (€39,90), αθλητικά παπούτσια Reebok (€90), ένα δερμάτινο βίντατζ, που η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι την τιμή του, και τέλος για αξεσουάρ επέλεξα ένα τσόκερ Marivee (€80).

Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου