Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ο Pablo επιστρέφει και ψάχνει ... φωνές

Γεια σου, είμαι ο Pablo! Έμαθες τα νέα;

Από 3 έως 31 Οκτωβρίου 2022 στις 9:00 όλα τα άτομα από 6 έως 18 ετών που ανήκουν στο φάσμα αυτισμού μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να δανείσουν τη φωνή τους σε εμένα ή σε κάποιους από τους φίλους μου για το 2ο κύκλο της παιδικής σειράς «Pablo», που έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από τo Vodafone TV!

Για τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να συμπληρώσεις και να υποβάλεις τη φόρμα που θα βρεις πατώντας το κόκκινο κουμπί!


Ο Pablo επιστρέφει
(Κύκλος 2, Επ. 52)

Η δημοφιλής, βραβευμένη, βρετανική παιδική σειρά Pablo επιστρέφει με τον 2ο κύκλο στο Vodafone TV και δίνει πάλι τη δυνατότητα σε άτομα με αυτισμό που ζουν στην Ελλάδα να πρωταγωνιστήσουν στη μεταγλώττισή της.

Ο Pablo είναι ένα δημιουργικό, έξυπνο, τρυφερό και γεμάτο φαντασία αγόρι, που ζωγραφίζει τον κόσμο όπως τον αντιλαμβάνεται μέσα από τα μάτια του. Χρησιμοποιώντας τις μπογιές του μετατρέπει τις δυσκολίες που συναντά σε φανταστικές εμπειρίες και ζωντανεύει τα συναισθήματά του. Έτσι, καταφέρνει να αντικρύσει τη ζωή με δύναμη και αυτοπεποίθηση!

Στον 2ο κύκλο οι θεατές έχουν και πάλι την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προκλήσεις του αυτισμού μέσα απο τις νέες μικρές αλλά γεμάτες ομορφιά, ζωντάνια και φαντασία ιστορίες του Pablo! Kάθε επεισόδιο της σειράς διαρκεί 10' και διηγείται μια διαφορετική πρόκληση της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό μέσα από τα μάτια του Pablo, συνδυάζοντας ζωντανή δράση και κινούμενα σχέδια.

O Pablo είναι μαζί μας από το 2020 (Κύκλος 1, Επ. 52)

Ο 1ος κύκλος της σειράς Pablo ήρθε το 2020 στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Vodafone TV, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τον τρόπο που τα άτομα με αυτισμό αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους.

200 άτομα απο όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετόχη για να δανείσουν τη φωνή τους στον πρωταγωνιστή της σειράς και οι υποψήφιοι που επιλέχθηκαν συμμετείχαν σε μια ακρόαση γεμάτη χαρά και συγκίνηση στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο ταλαντούχος νεαρός Νικόλας ήταν τελικά αυτός που δάνεισε τη φωνή του στον Pablo για την ελληνική μεταγλώττιση του 1ου κύκλου της σειράς.

Λίγα λόγια για τον αυτισμό

Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από την ελληνική λέξη «εαυτός» και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. Είναι μια ισόβια, πολύπλοκη νευροαναπτυξιακή διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά.

Συνήθως ο αυτισμός εμφανίζεται στην πρώτη παιδική ηλικία, έως τα 3 έτη, αλλά τα λειτουργικά προβλήματα μπορεί να εντοπιστούν αργότερα. 1 στα 44 αγόρια και 1 στα 189 κορίτσια διαγιγνώσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Αυτό σημαίνει πως στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 150.000 άτομα με αυτισμό.

Η πρώιμη κλινική διάγνωση και παρέμβαση (με ειδικά προγράμματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, αισθητηριακής ολοκλήρωσης και ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης) είναι ο μόνος τρόπος για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Δες τοTrailer


Πηγή: vodafone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου