Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, 8 Σεπτεμβρίου, από το ΟΑΚΑ. Το Ολυμπιακό Στάδιο που έχει μετατραπεί σε πίστα αγώνων φιλοξένησε τους κορυφαίους οδηγούς ράλλυ, οι οποιοι έδωσαν τη δική τους μάχη (σε δυάδες).

Συνολικά 65.000 ήταν οι θεατές που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ, οι κορυφαίοι οδηγοί και συνοδηγοί, οι ομάδες, καθώς και η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, που έχει αγκαλιάσει όπως ποτέ άλλοτε τον ιστορικό αυτό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Θέαμα, ήχος και μυρωδιά WRC απλώθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας αμέσως μετά την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα της μοναδικότητας και της διαφορετικότητας του «Ράλλυ των Θεών» σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Άλλωστε, η εικόνα μεταδόθηκε «ζωντανά» σε 150 χώρες και περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Καταχειροκροτήθηκαν ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Τόκιο στα 100 μέτρα, Θανάσης Γκαβέλας, όπως και η διπλή πρωταθλήτρια Ευρώπης φέτος στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που κάθισαν στη θέση του συνοδηγού, πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τίμησε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την παρουσία του, ενώ ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Λευτέρης Αυγενάκης, ήταν αυτός που έδωσε την εκκίνηση στο πρώτο ζευγάρι πληρωμάτων που ανέβηκε στη ράμπα. Την τελετή εκκίνησης, ανήμερα των 40ών γενεθλίων του ΟΑΚΑ, τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτείας, των χορηγών του αγώνα και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης, ο οποίος μαζί με τον Έφορο Αθλημάτων της ΕΠΕ κ. Μανώλη Στεφανουδάκη έδωσαν την εκκίνηση σε ένα ακόμη ζευγάρι πληρωμάτων.

Στην τελετή εκκίνησης παρευρέθηκαν επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ κ. Θανάσης Τσιβίλης και ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Μπότσια κ. Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

Μετά την επιστροφή στο WRC το 2021, το “το Ράλλυ των Θεών” καθιερώνεται φέτος ως το κορυφαίο στο αγωνιστικό καλαντάρι, ως ο θεσμός που είναι σε θέση να γράψει ιστορία σε κάθε στροφή των 303,3 αγωνιστικών χιλιομέτρων του.

Ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 N Rally1 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην υπερειδική διαδρομή, με την οποία άνοιξε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ η «αυλαία» του Ράλι Ακρόπολις, που είναι ο δέκατος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι(WRC).
Ο Βέλγος οδηγός κάλυψε τα 1,95 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 1 λεπτό και 58.4 δευτερόλεπτα και τέθηκε επικεφαλής στη γενική κατάταξη, αφήνοντας ελάχιστα πίσω του τον Φινλανδό Τεέμου Σούνινεν με αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally 2, ένα Hyundai i20 N (1:58.5).

Στο μεταξύ, ο Λάμπρος Αθανασούλας με Hyundai i20 N Rally 2 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο από ελληνικής πλευράς με 2:02.4.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στα ελληνικά βουνά για τις επόμενες τρεις ημέρες, όπου τα πληρώματα θα δώσουν την απόλυτη μάχη σε δεκαπέντε απαιτητικές ειδικές διαδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου