Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Οι αποφάσεις της 7ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε η 7η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κατά την οποία συζητήθηκαν εκτός των άλλων τα κάτωθι θέματα:

1. Ορίστηκε ο κ. Αλέξανδρος Χέλμουτ Ταξιλδάρης ως ο Αρχηγός της Αποστολής των Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

2. Αποφασίστηκε ορισμός τεχνικών συμβούλων- παραολυμπιακών προπονητών στα αθλήματα του Στίβου, της Κολύμβησης, του Boccia και του Παρατριάθλου. Θα ακολουθήσουν ορισμοί και σε άλλα αθλήματα.

3. Αποφασίστηκε η κάλυψη αποστολών των εθνικών ομάδων της Σκοποβολής, Άρσης Βαρών σε πάγκο, Boccia και Παρατριάθλου

4. Ορίστηκε εκπρόσωπος και αναπληρωτής στην ομάδα εργασίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφορικά με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Combating Hate Speech in Sport» – Καταπολέμηση της Ρητορικής Μίσους στον αθλητισμό.

5. Πραγματοποίηθηκε η ενημέρωση για την πορεία της εξέλιξης του διαγωνισμού για την προμήθεια των ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων που θα δοθούν στα Αθλητικά Σωματεία ΑμεΑ της Περιφέρειας Αττικής που καλλιεργούν ομαδικό άθλημα.

Τα μέλη ενημερώθηκαν ότι έγινε δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής από την Περιφέρεια Αττικής για αύξηση του προϋπολογισμού του εν λόγω έργου.

6. Συζητήθηκε η συμπερίληψη δύο Παραολυμπιακών Αθλημάτων, Beach Para Volley και Para Triathlon στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, Ηράκλειο 202, καθώς και οι προσπάθειες της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την ανάπτυξη του Beach Para Volley στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου