Μια λίμνη έχει δημιουργηθεί εντός του δάσους, δίπλα σε σχολείο, στην περιοχή 40 Εκκλησιές Θεσσαλονίκης ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσει μέσα κάποιος άνθρωπος ή ζώο επειδή δεν υπάρχει περίφραξη, ούτε ειδική σήμανση. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν και προσπαθούν εδώ και μέρες να εντοπίσουν ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την διευθέτηση του προβλήματος.
Η «αθέατη» λιμνούλα καλύπτει έκταση μεγαλύτερη των 30 τετραγωνικών μέτρων και το βάθος της φαίνεται πως φτάνει τα 2 με 3 μέτρα. Δημιουργήθηκε λόγω της μορφολογίας του εδάφους και προφανώς λόγω της διαρροής από υπόγειο σωλήνα ύδρευσης. Έχει γεμίσει νερό η στάθμη του οποίου όλο και ανεβαίνει
Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται περίπου 20 μέτρα μακριά από το 11ο Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσσαλονίκης ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει έναν μονοπάτι το οποίο χρησιμοποιούν οι μαθητές για να κόψουν δρόμο μέσα από το δάσος. Επίσης διέρχονται περιπατητές, συνοδοί σκύλων, ποδηλάτες και όσοι κατευθύνονται στο παρακείμενο θέατρο Γης.
Χωρίς περίφραξη και ειδική σήμανση, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να γίνει κάποιο ατύχημα ενώ το βράδυ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη γιατί δεν υπάρχει φωτισμός.
«Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία. Αν σπρώξει ένα παιδί κάποιο άλλο μπορεί να πέσει μέσα. Είναι πολύ επικίνδυνο» αναφέρει στο GRTimes ο Δημήτρης Κουρουμπουζούκης ο οποίος διαμένει στην περιοχή και αντιλήφθηκε τη δημιουργία της λίμνης, γύρω στον Δεκαπενταύγουστο. Από τότε κάνει αγώνα να ενημερώσει τις υπηρεσίες πριν είναι αργά…
«Έστειλα μήνυμα στο δήμο Θεσσαλονίκης μέσω της σελίδας του στο facebook. Μου απάντησαν ότι πρέπει να τους στείλω email για να γίνει επίσημη καταγγελία. Αναζήτησα κι άλλες υπηρεσίες για να ενημερώσω αλλά δεν είδα ανταπόκριση. Πρώτα ενημέρωσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και μου είπαν να πάρω την αστυνομία για να γίνει σήμανση του χώρου. Μου έστειλαν την Τροχαία η οποία δήλωσε αναρμόδια επειδή το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται εκτός δρόμου και είναι μέσα στο δάσος. Ψάχνοντας είπα να στείλω μήνυμα και στην ΕΥΑΘ. Ύστερα από δύο μέρες ανταποκρίθηκαν. Ήρθαν, το είδαν ενώ ακόμη δεν έχει γίνει σήμανση, ούτε αποκατάσταση της διαρροής. Αυτό είναι επικίνδυνο κυρίως για τα παιδιά, γιατί έχει δίπλα σχολείο, αλλά και για όσους κινούνται μέσα στο δάσος» επισημαίνει ο κ. Κουρουμπουζούκης.
Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης
Πηγή: GR-Times
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου