Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Wall Street Journal: Έρευνα για το κόστος ανατροφής ενός παιδιού στις ΗΠΑ – Το ύψος του σήμερα

Το κόστος ανατροφής ενός παιδιού είναι ιδιαίτερα ψηλό σήμερα στις ΗΠΑ λόγω του υψηλού πληθωρισμού, καταδεικνύει έρευνα του Brookings Institute για την Wall Street Journal.

Έτσι, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, πλέον για να φτάσει ένα παιδί στην ηλικία των 17 ετών πρέπει να δαπανηθούν πάνω από 300.000 δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα, το ινστιτούτο προσδιόρισε ότι ένα παντρεμένο ζευγάρι μεσαίου εισοδήματος με δύο παιδιά θα δαπανήσει 310.605 δολάρια –κατά μέσο όρο 18.271 δολάρια ετησίως– για να μεγαλώσει το μικρότερο παιδί του που γεννήθηκε το 2015 μέχρι την ηλικία των 17 ετών.

Για τον υπολογισμό χρησιμοποιείται ως βάση μία παλιότερη κυβερνητική εκτίμηση προσαρμόζοντάς τη στις τάσεις του πληθωρισμού.

Είναι μια αύξηση περισσότερο από 9%, σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, προτού δηλαδή οι ραγδαίες αυξήσεις των τιμών πλήξουν την οικονομία.

Να σημειωθεί ότι η εκτίμηση για το κόστος που χρειάζεται αναφέρεται σε μια σειρά δαπανών, όπως στέγαση, τροφή, ένδυση, υγειονομική περίθαλψη και παιδική φροντίδα, ενώ λαμβάνει υπόψη και δραστηριότητες, όπως, ανάμεσα σε άλλα, το κούρεμα, τον αθλητικό εξοπλισμό και τα μαθήματα χορού, μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από Brookings Institute / Wall Street Journal
Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου