Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Σκύλοι Οδηγοί Λάρα: "Κινητικότητα και προσανατολισμός με λευκό μπαστούνι τυφλών στην Ήπειρο"

Με πολλή χαρά και συγκίνηση, η σχολή "Σκύλοι Οδηγοί Λάρα"ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα "Κινητικότητα και προσανατολισμός με λευκό μπαστούνι τυφλών στην Ήπειρο" που ξεκινήσαμε το σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου στην Άρτα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

Ο πιο μικρός ωφελούμενος, είναι ένα αγοράκι 4 ετών που έπιασε για πρώτη φορά το λευκό μπαστούνι. Ωφελούμενοι των ατομικών μαθημάτων είναι παιδιά από την Άρτα, τα Ιωάννινα και τη Λευκάδα και ενήλικες από την Άρτα και τα Ιωάννινα.

Γιατί το κάνουμε; Γιατί οι τυφλοί της επαρχίας δεν έχουν εύκολα πρόσβαση στην εκπαίδευση αυτή, ελλείψει εκπαιδευτών κινητικότητας και προσανατολισμού (μόνο 8 σε όλη την Ελλάδα). Έτσι ενεργοποιήσαμε ένα πρόγραμμα που προβλέπει το καταστατικό μας.

Ο στόχος μας ήταν 6 άνθρωποι με οπτική βλάβη, αλλά είδαμε περισσότερους. Εκείνοι ακολούθησαν με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας Lina Kalle διαδρομές από το σχολείο στο σπίτι, σε δρόμους με και χωρίς οδηγούς όδευσης, γνώρισαν τεχνικές συνοδείας και δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης.

Τα ατομικά μαθήματα είναι ένα εισιτήριο στην ανεξαρτησία των τυφλών. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα για ακόμα 6 επισκέψεις.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογος τυφλών και φίλων Ηπείρου "ελπίδα" και την πρόεδρο Γλυκερία Παππα για την παραχώρηση του εσωτερικού χώρου και γιατί λειτούργησαν ως η γέφυρα επικοινωνίας μας με πολλούς ωφελούμενους.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στηρίζουν έμπρακτα το πρόγραμμα και μας βοηθούν να το υλοποιήσουμε δωρεαν για τους ενδιαφερόμενους:
Αιγέας ΑΜΚΕ
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Nea Optiki SA
Ophthalmica

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου