Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Παίζουμε τον χάρτη στα δάχτυλα με το Worldle

Πριν λίγες εβδομάδες ανακαλύψαμε το Worldle, ένα παιχνίδι γεωγραφίας τύπου Wordle.

Η πρόκληση, αυτή τη φορά, δεν είναι να βρούμε τη λέξη, έχοντας στη διάθεσή μας κάποιες προσπάθειες (και τη δυνατότητα για ένα μόνο παιχνίδι κάθε μέρα). Στο Worldle έχουμε έξι προσπάθειες να βρούμε το όνομα μίας χώρας από το περίγραμμα του χάρτη της!

Ακόμα μία σημαντική διαφορά είναι ότι αντί για πράσινα και κίτρινα τετράγωνα, οι ενδείξεις που μας βοηθούν να φτάσουμε στη σωστή απάντηση είναι είναι βέλη, αριθμοί και ποσοστά,

Μετά από κάθε δοκιμή/εικασία μας, το παιχνίδι μάς ενημερώνει για την απόσταση που μας χωρίζει από τη σωστή χώρα, την κατεύθυνση που πρέπει να μετακινηθούμε σε έναν χάρτη και την εγγύτητα (ποσοστιαία) της εικασίας σας στη χώρα-στόχο. Με αυτές και μόνο τις ενδείξεις θα πρέπει να βρεθεί η σωστή απάντηση εντός των επιτρεπόμενων έξι εικασιών.

Όταν παίζουμε με τα παιδιά, εμείς χρησιμοποιούμε και χάρτη. Μικρά και μικρότερα δαχτυλάκια διατρέχουν ηπείρους, ωκεανούς, χιλιόμετρα, ανεβοκατεβαίνουν χάρτες, πιάνουν μολύβι και κάνουν πατιτούρα για να τη συγκρίνουν με τη χώρα της οθόνης και το μόνο παράπονο που ακούμε είναι “γιατί μόνο ένα παιχνίδι την ημέρα;”

Το Worldle είναι δημιουργία του @teuteuf.

Ευλαμπία Αγγέλου
Ανεξάρτητη ερευνήτρια
Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου