Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Γλυκά Νερά: Το Δημοτικό Σχολείο με τους βρώμικους τοίχους τα κατάφερε περίφημα

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών τα κατάφεραν καλά. Οι οικολογικές τους δράσεις, τους ενέταξαν στο παγκόσμιο κλειστό κλαμπ των οικολογικών σχολείων. Οι γεμάτοι με σπρέι τοίχοι του σχολείου ωστόσο αμαυρώνουν την προσπάθεια των μαθητών που πρέπει να εκπαιδεύονται σε ένα λαμπερό περιβάλλον.

Στο διεθνές δίκτυο Οικολογικών Σχολείων εντάχθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών, το οποίο υλοποίησε το πρόγραμμα μαθητικών δραστηριοτήτων «Ανακύκλωση – Απορρίμματα» με τους μαθητές να διαπρέπουν.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν τα δύο τελευταία σχολικά έτη. Στο τέλος των δύο ετών, κατατέθηκε απολογισμός των δραστηριοτήτων και το σχολείο βραβεύτηκε με Πράσινη Σημαία, και συμπεριελήφθη στο διεθνές δίκτυο.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη όλες οι εργασίες, το οπτικοακουστικό υλικό και τα έργα των παιδιών πρόκειται να φιλοξενηθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Παιανίας, σε έκθεση ανοικτή προς το κοινό.
Στην εκδήλωση για την έπαρση της Πράσινης Σημαίας παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κλειώ Ανδρέου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δημήτρης Μπίρης και ο ειδικός Σύμβουλος Παιδείας, Θανάσης Μιχαλόπουλος.

H αντιδήμαρχος Παιδείας χαιρετίζοντας την εκδήλωση συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους και σημειώνοντας πως η δράση τους είναι η απτή απόδειξη πως μόνο όταν όλοι δραστηριοποιούμαστε υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι μαθητές της Γ Δημοτικού απέστειλαν ως δώρο στο Δήμαρχο τη «Βίβλο» των μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Να προσθέσουμε σε αυτό το γιορτινό κλίμα και το μελανό του σημείο προκειμένου οι υπεύθυνοι να αναλάβουν άμεσα δράση. Αυτά τα παιδιά δικαιούνται τουλάχιστον ένα σχολείο με καθαρούς τοίχους, καθότι όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Δήμος Παιανίας, η εικόνα αυτή δεν τιμάει κανέναν σε αυτή την χώρα. Τα πολλά λόγια είναι περιττά όταν ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πως η εξωτερική όψη των κτιρίων δεν συνάδει με την εσωτερική φώτιση μαθητών και εκπαιδευτικών και κάτι πρέπει να γίνει με αυτό. 

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου