Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Εικονικοί Αχινοί

Αν επιθυμείτε να μιλήσετε για τις λειτουργίες των οργανισμών, όπως η αναπαραγωγή ή η κίνηση ή ακόμα και να περιγράψετε εργαστηριακές προσεγγίσεις για τη μελέτη τους (μικροσκοπική παρατήρηση, εργαστήρια γενετικής ανάλυσης, τεχνητή γονιμοποίηση, κτλ), και θέλετε κάποιον οργανισμό πέρα από τους συνηθισμένους, ρίξτε μία ματιά στο Virtual Urchin.

Θα βρείτε εικονικά εργαστήρια, προτεινόμενες δραστηριότητες, ακόμα και βίντεο από ζωντανούς αχινούς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό που έχει παραχθεί από διάφορα εργαστήρια στο Stanford University και μας επιτρέπει να περιηγηθούμε στην φυσιολογία και ανατομία αυτών των καταπληκτικών θαλάσσιων οργανισμών.

Μάλιστα, αν θέλετε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε τεχνικές μοριακής βιολογίας σε έναν αχινό, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το σχετικό εργαστήριο.

Ο πλούσιο αυτό υλικό είναι οργανωμένο σε ενότητες, οπότε μπορείτε είτε να το τρέξετε πλήρως ή να επιλέξετε συγκεκριμένες ενότητες / δραστηριότητες / εργαστήρια που θέλετε να δείτε και να χρησιμοποιήσετε με τους μαθητές σας. Νομίζω πως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δίνουν οι μαθητές αυτούς τους πανέμορφους οργανισμούς με άλλη ματιά.

Για να επισκεφτείτε την σελίδα Virtual Urchin, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου