Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Καλαμαριά: Αγανακτισμένοι γονείς για την κατεστραμμένη αυλή καινούριου σχολείου

Αγανακτισμένοι είναι γονείς μικρών μαθητών που πηγαίνουν στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς. Ένα σχολείο «κόσμημα» όπως είχε χαρακτηριστεί, που εγκαινιάστηκε στις 24/10/22 και μέσα σε μόλις λίγους μήνες η μικρή του αυλή έχει καταστραφεί. Γονείς ανησυχούν και φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σχολείο ανεγέρθηκε μέσω ΕΣΠΑ, με μελέτη που έγινε το 2015.

Μητέρα το παιδί της οποίας πηγαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο, αναφέρει ότι: «Η τραγική κατάσταση στο προαύλιο παραμένει ίδια. Για να λέμε και την αλήθεια, όχι ακριβώς ίδια. Οι αρμόδιοι έκριναν ότι έπρεπε να σπείρουν το χωράφι- αυλή για να φυτρώσει εκ νέου γκαζόν. Παίζουν με την νοημοσύνη μας. Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι θα φυτρώσει γκαζόν μέσα στο χειμώνα και ενώ τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο και πατούν στο χώρο αυτό; Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν μια λύση χωρίς να ρισκάρουν τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Κανένα ΕΣΠΑ δεν αξίζει, να ρισκάρουμε τα παιδιά μας», τονίζει ζητώντας να δοθεί άμεσα μία λύση.



Από την πλευρά της η Ναταλία Παντελίδου, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στον δήμο Καλαμαριάς, αναφέρει στο makthes.gr ότι: «Υποχρεούμαστε να παραδώσουμε ξανά γκαζόν, μέχρι τον Μάιο που θα παραλάβει οριστικά το ΕΣΠΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τη συντήρηση και αντικατάσταση. Ήδη έχουμε συνεννοηθεί με την αντιδημαρχία πρασίνου, ώστε να μπει έτοιμος χλοοτάπητας».

Τονίζει ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου παρέδωσε το έργο άρτιο, ωστόσο «σημειώθηκαν φθορές. Ότι και να γίνει όμως πρέπει να τοποθετηθεί γρασίδι είτε από τις σχολικές υπηρεσίες είτε από τις υπηρεσίες πρασίνου, ώστε να είμαστε σωστοί και στον έλεγχο του ΕΣΠΑ τον Μάιο. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα βάλουμε, κατόπιν σύσκεψης διδασκόντων και γονέων, ώστε να δούμε τι είναι καλύτερο», λέει η κ. Παντελίδου.

Τέλος, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου αναφέρει ότι το Δασαρχείο επιβάλει να υπάρχουν κάποια τ.μ. πρασίνου, όπου «οι επιλογές ήταν να τοποθετηθούν θάμνοι ή γρασίδι. Ωστόσο, αν έμπαιναν θάμνοι σε μία ήδη μικρή αυλή, θα περιοριζόταν ακόμα περισσότερο ο χώρος και θα υπήρχε μόνο το γήπεδο του μπάσκετ. Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε το ’15 προβλεπόταν εκεί να μπει γρασίδι. Ότι εναλλακτικό υπάρξει ως λύση, θα μπορεί να γίνει τον Μάιο», καταλήγει η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου