Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Δωρεάν εκπαίδευση για πρόσφυγες & μετανάστες με προοπτικές απασχόλησης ως προσωπικοί βοηθοί ατόμων με αναπηρία

Με στόχο τη διευκόλυνση πρόσβασης του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού στην αγορά εργασία, η ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε πρόσφυγες, δικαιούχους προσωρινής προστασίας και μετανάστες – ηλικίας 18 και άνω – και τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να απασχοληθούν στον τομέα της φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Παρέχεται η δυνατότητα υποστήριξης της συγκέντρωσης των προβλεπόμενων δικαιολογητικών για ολοκλήρωση εγγραφής στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , με στόχο την εργασιακή τους εξειδίκευση και απασχόληση ως προσωπικοί βοηθοί εντός του πλαισίου της υπηρεσίας «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» ( Ν. 4837/2021) αλλά και γενικότερα στον τομέα της φροντίδας μη εξυπηρετούμενων ατόμων με αναπηρία .

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Μαθήματα γλωσσικής εξειδίκευσης στην ιατρική ορολογία
  • Επιμορφώσεις πρώτων βοηθειών και παιδικής προστασίας
  • Διοικητική υποστήριξη για την εγγραφή στη πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας
  • Βοηθητικά μαθήματα ελληνικών για βελτίωση του επιπέδου της γλώσσας
Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα:
  • Άδεια διαμονής που να παρέχει δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
  • Άδεια εργασίας στην Ελλάδα (εφόσον προβλέπεται από το Νόμο η χορήγησή της)
  • Συνεκτιμάται το καλό επίπεδο γνώσης της ελληνικής γλώσσας (A2)

Για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Αίτηση που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα, 11/12/2022
Προσοχή: Οι εγγραφές ενδέχεται να ολοκληρωθούν νωρίτερα σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ελένη Μέτσα στο email: emetsa@metadrasi.org και τον Σάββα Παπαδόπουλο στο email: sapapadopoulos@metadrasi.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου