Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

ΚΕΔΗΘ: Επιμόρφωση των εργαζομένων για την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα ΑμεΑ

Να επιμορφωθούν σε θέματα τεχνολογίας και μεθοδολογίας θα έχουν την ευκαιρία οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΘ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης).

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η πρόεδρος της Επιχείρησης, Δήμητρα Ακριτίδου, «εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και άτομα με αναπηρία από τις δομές της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. – θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Κύπρο και να επιμορφωθούν από τον E.R.C.I. σε θέματα τεχνολογίας και μεθοδολογίας που αφορούν την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα Άτομα με Αναπηρία».

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Ακριτίδου:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για την έγκριση και θετική αξιολόγηση ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος που για πρώτη φορά πέντε ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου της ΚΕΔΗΘ, κατέθεσα στο ΙΚΥ για την επιμόρφωση εργαζομένων στην Επιχείρηση. Ήταν αλήθεια πιεστικές εκείνες οι ημέρες, αλλά το θέμα και αντικείμενο που πρότεινα ήταν καινοτόμο και έτσι θα επιμορφωθούν κατόπιν θετικής αξιολόγησης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο «Σχέδιο Μαθητικής Κινητικότητας Ατόμων Βασικής Δράσης 1 (ΚΑ1)» του τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Προγράμματος Erasmus + 2021-2027 με το έργο που τιτλοφορείται:

«Καινοτόμες Μέθοδοι Φροντίδας: Η Εξέλιξη της Τεχνολογίας για τη Φροντίδα των Ατόμων με Αναπηρία», σε συνεργασία με το ERCI – Educational, Research & Consultancy Institute της Λεμεσού (Κύπρος) ως φορέα υποδοχής, εργαζόμενοί μας.

Το έργο θα λάβει χώρα την περίοδο 2022-23 και οι συμμετέχοντες – εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και άτομα με αναπηρία από τις δομές της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. – θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Κύπρο και να επιμορφωθούν από τον E.R.C.I. σε θέματα τεχνολογίας και μεθοδολογίας που αφορούν την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα Άτομα με Αναπηρία, καθώς και να εξοικειωθούν σε ευρωπαϊκό περιβάλλον με τις καινοτομίες σε θέματα προσβασιμότητας, φροντίδας και αποτελεσματικότερης ένταξης στην ευρύτερη κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή των ΑμεΑ».

Πηγή: GRTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου