Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

DCN Global: Ζωγραφιές παιδιών από την Ουκρανία γίνονται NTFs για την υποστήριξη των παιδιών που επηρεάζονται από τον πόλεμο.

Το Digital Communication Network Global (DCN) ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του #LittleHumansForUkraine με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα από μία συλλογή NFTs παιδικών ζωγραφιών. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Voices of Children, μια φιλανθρωπική οργάνωση που αποσκοπεί να προσφέρει σε κάθε παιδί που έχει υποφέρει από τον πόλεμο στην Ουκρανία την ψυχολογική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη και βοήθεια που χρειάζεται.

Μέλη του DCN συνέλεξαν ζωγραφιές από παιδιά στην Ουκρανία, στις οποίες αποτυπώνονται τα συναισθήματά τους ενώ ζούσαν σε συνθήκες πολέμου. Τα έργα τέχνης των παιδιών μετατράπηκαν σε μια συλλογή NFT που θα δημοπρατηθεί για να συγκεντρωθούν χρήματα και να επιστήσουν την προσοχή στην ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει την Κυριακή 10 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. EST και θα ξεκινήσει με μια συζήτηση στο Twitter Spaces «Helping Ukrainian Children During the War: An NFT with a Dream.»

Ο Πρόεδρος του DCN, Νίκος Παναγιώτου, δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία: "Είναι αποκαρδιωτικό να κοιτάς παιδιά στα μάτια, που βρίσκονται σε ασφυκτικά γεμάτα καταφύγια ή βαδίζουν προς ένα αβέβαιο μέλλον μόνο με ένα παιχνίδι στα χέρια τους. Όπου κι αν βρίσκονται. Για αυτόν τον λόγο, η DCN αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τεχνολογικά μέσα του 21ου αιώνα για να προσπαθήσει να βοηθήσει τα παιδιά να επιβιώσουν από αυτή τη βάναυση επίθεση που έχει ως αποτέλεσμα εχθρότητα, βία, εκτοπισμό και τον χωρισμό οικογενειών. Η παιδική τέχνη αφηγούνται αυτήν την ιστορία και, με τη γενναιόδωρη υποστήριξή σας, μπορεί επίσης να βοηθήσει τα παιδιά της Ουκρανίας».

Σχετικά με το Voices of Children

Η φιλανθρωπική οργάνωση Voices of Children, με έδρα το Σλόβιανσκ, στην περιοχή του Ντόνετσκ, ιδρύθηκε το 2015 για να υποστηρίξει μέσω της τέχνης και άλλων μορφών θεραπείας παιδιά στην Ανατολική Ουκρανία ως απάντηση σε συνεχιζόμενες συγκρούσεις. Ενώ μέρος του προσωπικού έχει καταφέρει να μετακινηθεί και εργάζεται για την εκπαίδευση εθελοντών, πολλοί εξακολουθούν να μένουν σε περιοχές που βρίσκονται υπό πολιορκία εν μέσω συνεχών βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να επηρεάζονται η αποστολή και η δράση τους.

Σχετικά με το DCN Global

Το Digital Communication Network Global είναι ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας που συνδέει επαγγελματίες της ψηφιακής εποχής από διαφορετικά υπόβαθρα για τη δημιουργία ιδεών, εργαλείων και προϊόντων για μέσα ενημέρωσης, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεις και δημόσιες αρχές.

Πηγή: DCN Global

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου