Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η νέα Στρατηγική για τα Δικαιώματα του Παιδιού (2022-2027) εγκρίθηκε από την Επιτροπή Υπουργών

Στις 23 Φεβρουαρίου 2022, η Επιτροπή Υπουργών ενέκρινε τη νέα Στρατηγική για τα Δικαιώματα του Παιδιού (2022-2027) « Τα Δικαιώματα του Παιδιού σε Δράση: από τη συνεχή εφαρμογή στην κοινή καινοτομία» , η οποία θα καθοδηγεί το έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο επόμενο διάστημα. 

Η νέα Στρατηγική είναι η τέταρτη από μια σειρά επιτυχημένων Στρατηγικών που στοχεύουν στην προώθηση της προστασίας και προώθησης των δικαιωμάτων του παιδιού σε ολόκληρη την Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χτίζοντας μια Ευρώπη για και με τα παιδιά» που λειτουργεί από το 2006.

Στο πλαίσιο του η μακροχρόνια δέσμευση του Οργανισμού να βάλει το παιδί στο επίκεντρο του έργου του.

Η Στρατηγική αναπτύχθηκε μέσω μιας μεγάλης συμβουλευτικής διαδικασίας στην οποία συμμετείχαν εθνικές κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και, (τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό), 220 παιδιά από 10 κράτη μέλη.

Η Στρατηγική προσδιορίζει έξι στρατηγικούς στόχους:
Ελευθερία από τη βία για όλα τα παιδιά
Ίσες ευκαιρίες και κοινωνική ένταξη για όλα τα παιδιά
Πρόσβαση σε ασφαλή χρήση τεχνολογιών για όλα τα παιδιά
Φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη για όλα τα παιδιά
Δίνοντας φωνή σε κάθε παιδί
Τα δικαιώματα των παιδιών σε καταστάσεις κρίσης και έκτακτης ανάγκης

Η στρατηγική θα δρομολογηθεί στη Ρώμη στις 7-8 Απριλίου 2022 σε διάσκεψη υψηλού επιπέδου, που θα διοργανωθεί από κοινού με την ιταλική προεδρία της Επιτροπής Υπουργών, με στόχο τη συμμετοχή βασικών ενδιαφερομένων στην προσεχή εξαετή διαδικασία υλοποίησης της Στρατηγικής .

Πηγή: t-zine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου