Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

H ΕΡΤ στη Μαριούπολη: Μαθητές & εκπαιδευτικοί μιλούν για τον φόβο και τον πόλεμο

Οι πολίτες που μένουν στην καρδιά της διαμάχης στην Ουκρανία είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Μπορεί να συνεχίζουν την καθημερινότητα τους γιατί έχουν συνηθίσει τα όπλα να ηχούν κοντά τους από το 2014. Ο Γιάννης Σουλιώτης βρέθηκε σε σχολείο της Μαριούπολης και μας μεταφέρει το κλίμα.


Την ώρα που η ένταση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα κλιμακώνεται, η ΕΡΤ μπήκε σε τάξεις δημόσιου σχολείου της Μαριούπολης και μίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για το πως βιώνουν τον 8ετή πόλεμο που μαίνεται λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Τα παιδιά της 6ης δημοτικού μίλησαν στο φακό της ΕΡΤ για τις αναμνήσεις από τη ρωσική εισβολή του 2014 και τους φόβους να ζήσουν ξανά παρόμοια εμπειρία.

H διευθύντρια του σχολείου, Νίνα Βαραντίτα περιέγραψε στη δημόσια τηλεόραση όλα όσα κάνουν οι εκπαιδευτικοί για να αντιμετωπίσουν το ψυχικό τραύμα των παιδιών από τον πολυετή πόλεμο.

«Αυτή τη στιγμή στο σχολείο υπάρχει σε μόνιμη βάση ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός. Γίνονται πολλές εκπαιδεύσεις στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, για ασφάλεια από εκρήξεις, ασφάλεια από πυροβολισμούς, κάνουμε ασκήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα για εκκένωση κτηρίων και ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουν τα παιδιά σε έκτακτες καταστάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Αποστολή στην Ουκρανία: Γιάννης Σουλιώτης
Πηγή: ertnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου