Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Webinar | Boarding Pass στον Αυτισμό: Εκπαίδευση Προσωπικού Ευρύτερης Αεροδρομικής Κοινότητας

Το ποσοστό ανθρώπων με διάγνωση Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) αυξάνεται κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή αιτία. Μαζί με τη συνεχή στήριξη και παρέμβαση από άρτια καταρτισμένους ειδικούς, είναι σημαντικό τα παιδιά και οι ενήλικες με ΔΑΦ να έχουν την ευκαιρία πρόσβασης και συμμετοχής στην κοινωνία που ζούμε.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ συνεχίζει για τρίτη χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα «Boarding Pass στον αυτισμό», με μια στοχευμένη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του προσωπικού της ευρύτερης αεροδρομικής κοινότητας πάνω σε θέματα που άπτονται του αυτισμού.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου - 12:00-15:00 - Online
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου - 17:00-20:00 - Online
Απευθύνεται σε: Προσωπικό της ευρύτερης αεροδρομικής κοινότητας

Πώς θα ένιωθε άραγε ένας ταξιδιώτης αν επεξεργαζόταν τα σύμβολα και τα αισθητηριακά ερεθίσματα μέσα σε ένα αεροδρόμιο, όχι με τη λογική, αλλά με το συναίσθημα; Πόσο δύσκολη θα ήταν η εμπειρία αυτή αν οι σημάνσεις και τα ενημερωτικά μηνύματα «μεταφράζονταν» για εκείνον σε έντονα συναισθήματα όπως φόβο; Πώς θα αντιδρούσε; Πώς μπορεί το προσωπικό του αεροδρομίου να βοηθήσει τα άτομα με ΔΑΦ και τους συνοδούς τους να ανταπεξέλθουν ομαλά στις τυπικές διαδικασίες μιας πτήσης ώστε το αεροπορικό ταξίδι να εξελιχθεί σε μια ευχάριστη εμπειρία;

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Fraport Greece στις 22 Νοεμβρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με την ηγεσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο τη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας. Για μια κοινωνία όπου όλοι μπορούν να είναι διαφορετικοί και ίσοι.



Περισσότερες πληροφορίες
Τ.: 210 3713000


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου