Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

KIDOT: Τα παιδιά συναντούν τον ηθοποιό Πάνο Ζουρνατζίδη


Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αναπηρίας (που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου) το KIDOT, σε συνεργασία με την MIMA Creative Group παρουσιάζει το “KIDOT meets the world” Inclusive Art Edition. Πέντε νέα επεισόδια, στα οποία τα παιδιά συναντούν πέντε ταλαντούχους καλλιτέχνες και μαθαίνουν περισσότερα τόσο για την τέχνη που εκπροσωπούν, όσο και για τα εμπόδια ή τις προκαταλήψεις που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. 

Μία ειδική σειρά επεισοδίων που θα προβληθεί όλο τον Δεκέμβριο με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να αποδεχτούν, να σεβαστούν και να αγκαλιάσουν τη μοναδικότητα ατόμων με και χωρίς αναπηρία αλλά και να υμνήσει τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου. 

Στο δεύτερο επεισόδιο του “KIDOT meets the world | Inclusive Art Edition” τα παιδιά συναντούν τον ηθοποιό και θεατρολόγο Πάνο Ζουρνατζίδη. Ο Πάνος είναι μέλος της ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) η οποία αποτελεί την πρώτη επαγγελματική ομάδα θεάτρου για άτομα με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή της. Ο Πάνος απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών όπως: Πώς ένα τροχαίο τον οδήγησε ν’ ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο και να γίνει ηθοποιός; Ποια ήταν η πιο σημαντική θεατρική του στιγμή; Μπορεί ένας ηθοποιός σε αμαξίδιο να παίξει όποιο ρόλο επιθυμεί; Τι είναι για εκείνον η υποκριτική; 

Τα παιδιά μέσα από αυθόρμητες και ειλικρινείς απορίες μαθαίνουν περισσότερα για την ιστορία του και ανακαλύπτουν την έννοια της συμπερίληψης μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς που δοκιμάζουν μαζί με τον Πάνο! 

Κάθε Τετάρτη, θα προβάλλεται ένα νέο επεισόδιο, καθώς και υλικό από τα γυρίσματα στο kidotfestival.com/ 

Το project “KIDOT meets the world Inclusive Art Edition” πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συμπαραγωγή: KIDOT, MIMA Creative Group.

Πηγή: Youtube - KIDOT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου