Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Nέος κύκλος εκπαιδευτικών προβολών από το «Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους»

Το «Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους» παρουσιάζει το νέο κύκλο εκπαιδευτικών προβολών για το 2021 – 2022 με τίτλο «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι». Ένας κύκλος ταινιών με θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων, το σχολικό εκφοβισμό, το ρατσισμό, το προσφυγικό και άλλα επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα για όλες τις ηλικίες.

Το νέο πρόγραμμα προβολών μαζί με το εκπαιδευτικό του υλικό θα παρουσιαστεί διαδικτυακά από 22 – 28 Νοεμβρίου 2021 για όλη την Ελλάδα μέσα από το www.petitplan.org. Μετά από αυτή την πρεμιέρα, θα είναι διαθέσιμο για σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικούς / κοινωφελείς οργανισμούς που επιθυμούν συνεργασία, κατόπιν σχετικής αίτησης στην ιστοσελίδα.

Σχολικές μονάδες μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν και παλιότερους κύκλους ταινιών μέσα από την ιστοσελίδα: https://films.beyond-borders.gr/

Τι είναι το Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους:

Το Petit Plan έχει ως σκοπό την κινηματογραφική επιμόρφωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών σχολείου μέσω του κινηματογράφου. Από το 2016 έχουν δει ταινίες (φυσικά και διαδικτυακά) μέσω του Petit Plan πάνω από 50.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου