Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Victory Yinka-Banjo: Γέιλ, Χάρβαρντ, ΜΙΤ και Στάνφορντ διεκδικούν τη 17χρονη μαθήτρια από τη Νιγηρία

Μια έφηβη από τη Νιγηρία πρέπει να αισθάνεται πως έχει «τον κόσμο στα πόδια της» καθώς της προσφέρθηκαν υποτροφίες πλήρους φοίτησης από 19 πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά.

Το ύψος των υποτροφιών προπτυχιακού επιπέδου που προσφέρθηκαν στην 17χρονη Victory Yinka-Banjo, ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια δολάρια. «Είναι σχεδόν απίστευτο. Έκανα αίτηση σε τόσα πανεπιστήμια γιατί δεν πίστευα πως κάποιο θα με δεχόταν», δήλωσε στο CNN.

Ανάμεσα στα ιδρύματα που της προσέφεραν υποτροφίες βρίσκονται είναι το Γέιλ, το Χάρβαρντ, το ΜΙΤ, το Στάνφορντ και το Τζονς Χόπκινς. Στον Καναδά της προσφέρθηκε υποτροφία από το πανεπιστήμιου του Τορόντο και από το πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας.

«Η διαδικασία εισαγωγής είναι ιδιαίτερα επιλεκτική», ανέφερε η νεαρή Victory. «Δέχονται μόνο τους καλύτερους. Έτσι, μπορείτε να φανταστείτε, πως σε καθημερινή βάση πρέπει να υπενθυμίζω στον εαυτό μου πως έγινα αποδεκτή από αυτές τις σχολές. Είναι σουρεάλ!»

Η άριστη μαθήτρια βρέθηκε στο επίκεντρο της εθνικής προσοχής όταν κατόρθωσε να λάβει «Α» στις εξετάσεις για το West African Senior School Certificate. Λίγο νωρίτερα είχε διακριθεί ως «πρώτη στον κόσμο» ανάμεσα σε όσους έχουν τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Η ίδια αναφέρει πως η επιτυχία της οφείλεται στη σκληρή δουλειά και δηλώνει ότι οι προσφορές των υποτροφιών την έκαναν να αισθάνεται υπερήφανη, να χαμογελάει πιο πλατιά και να επιβραβεύει τον εαυτό της περισσότερο. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποιο πανεπιστήμιο θα φοιτήσει.




Η μητέρα της υποστηρίζει πως η ιστορία της Victory θα αποτελέσει έμπνευση για τους νέους Νιγηριανούς και σημειώνει πως η κόρη της ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκεί. Η Victory αναφέρει πως η επιτυχία της οφείλεται στην πίστη, την γονική καθοδήγηση και την πειθαρχεία.

Στην παρούσα φάση περνάει τον χρόνο της βοηθώντας άλλους μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν, μέσω ραδιοφώνου, σε μαθήματα «κλειδιά» όπως τα μαθηματικά, τα αγγλικά, η βιολογία, η χημεία και η φυσική.

Με πληροφορίες από CNN

Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου