Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Η θυσία τού ... κρουασάν

Ο μικρός σου δυσκολεύεται πολύ να κάνει παρέες στο σχολείο. Δεν βρίσκει τρόπο να πλησιάσει τα παιδιά. Και ξαφνικά εμφανίζεται μια μοναδική ευκαιρία: όλα τα αγοράκια της τάξης αρχίζουν να μαζεύουν τάπες από μια συσκευασία κρουασάν! Στα διαλείμματα τις δείχνει το ένα στο άλλο, τις ανταλλάσσουν, μιλούν για αυτές που τους λείπουν. Ο δικός σου μπορεί να μην έχει ιδέα από τέτοια πράγματα, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι αυτό είναι το «εισιτήριό» του για την παρέα. Και αρχίζετε οικογενειακώς όλοι μαζί να τρώτε το ένα κρουασάν μετά το άλλο. Ασταμάτητα. Τα τάπερ με τα κρουασανάκια στοιβάζονται στους πάγκους της μαμάς, της γιαγιάς, της θείας, των γειτόνων … Γιατί φυσικά να τα φάτε είναι αδύνατο και να τα πετάξετε αμαρτία.

Και μετά από λίγες μέρες, ο μικρός τα καταφέρνει! Με μια πλούσια συλλογή από τάπες βρίσκει τον τρόπο και μπαίνει στην παρέα των συμμαθητών του.

Ο «γλυκός» Δούρειος Ίππος έκανε δουλειά. Η Τροία έπεσε! Χαλάλι τα κιλά που βάλατε και τη ναυτία που νιώθετε κάθε φορά που μυρίζετε ή αντικρίζετε κρουασανάκι. Γιατί τα ματάκια του λάμπουν!!!

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός (Παν. Θεσσαλίας)
Νηπιαγωγός (Α.Π.Θ.)
MEd - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου