Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Τέξας: Μαθητές έκαναν αποχή από το μάθημα για να υποστηρίξουν την trans συμμαθήτριά τους

Μαζική αποχή μαθητών πραγματοποιήθηκε σε Λύκειο του Τέξας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν trans συμμαθήτριά τους αποκλείστηκε από τη χρήση των αποδυτηρίων.

Οι μαθητές έφυγαν από το μάθημα την Τετάρτη το πρωί για να υποστηρίξουν την 16χρονη trans συμμαθήτριά τους, καθώς της απαγορεύτηκε η πρόσβαση στα γυναικεία αποδυτήρια.

Η διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα των μαθητών με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου έκαναν λόγο για μια «σιωπηλή διαμαρτυρία».

Η εκπρόσωπος του Temple Independent School District, Christine Parks, δήλωσε στο KCEN TV, ότι οι διαμαρτυρίες επιτρέπονται, αλλά δεν επιτρέπεται η αποχή από το μάθημα.

Η Parks είπε ότι το σχολείο έχει μια συγκεκριμένη πολιτική για τρανς μαθήτριες/τές που περιλαμβάνει την απαίτηση των trans μαθητριών/τών να χρησιμοποιούν τουαλέτα και αποδυτήρια ουδέτερα ως προς το φύλο.

Η πολιτική του Temple ISD απαιτεί επίσης από τα trans άτομα να «ντύνονται σύμφωνα με τον ενδυματολογικό κώδικα» και να προσδιορίζονται με το «νόμιμο επώνυμό» τους.

Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου