Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Βιβλίο: Let’s explore the Memory of the World

Η UNESCO θέλοντας να μυήσει τα μικρά παιδιά στην αξία που έχει η καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς και να τονώσει το ενδιαφέρον τους για διαφορετικές ιστορίες και πολιτισμούς, δημοσίευσε πρόσφατα το βιβλίο Let’s Explore the Memory of the World. Ακολουθώντας τις οδηγίες του βιβλίου, οι αναγνώστες θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να μάθουν για το Πρόγραμμα Μνήμης του Κόσμου της UNESCO και άλλα σημαντικά στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς από όλο τον κόσμο

Το βιβλίο περιλαμβάνει γραπτές και εικονογραφημένες περιγραφές καθώς και προσεκτικά συγκεντρωμένες πληροφορίες και φωτογραφίες σχετικά με το Πρόγραμμα Μνήμης του Κόσμου και επιγραφές. Οι τρεις βασικοί χαρακτήρες που απεικονίζονται στην αφήγηση, η Tia, ο Jik και ο PokPok, κάνουν ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις και σταδιακά συλλέγουν τις ιστορίες τους ως μέρος της εξερεύνησής τους, οδηγούμενοι από την αναζήτησή τους για σοφία, γνώση και ειρήνη.

Ακόμα το βιβλίο αναφέρεται σε σημαντικά θέματα όπως οι γλώσσες, οι θρησκείες, η γεωγραφία, η ισότητα των φύλων, η αμοιβαία κατανόηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα μεταξύ άλλων. Η τελευταία ενότητα περιλαμβάνει δημιουργικές ασκήσεις για να ενθαρρύνουν τους μικρούς αναγνώστες να συλλέγουν και να αρχειοθετούν πολιτιστικά στοιχεία και να εξηγούν τις διαδικασίες επιλογής, διατήρησης και πρόσβασης για να προστατεύσουν τις αναμνήσεις τους και να δημιουργήσουν τις ιστορίες τους.

Το Πρόγραμμα Μνήμης του Κόσμου (MoW) της UNESCO δημιουργήθηκε με στόχο τη διατήρηση αρχείων και εγγράφων από τη γήρανση, τη φθορά και την απώλεια. Το Πρόγραμμα ενθαρρύνει επίσης περισσότερους ανθρώπους, ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές, να έχουν πρόσβαση και να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τις ανεκτίμητες μαρτυρίες των χωρών τους και όλου του κόσμου.


Μπορείτε να μεταφορτώσετε το βιβλίο από εδώ.

Ευλαμπία Αγγέλου
Ανεξάρτητη Ερευνήτρια
Διερμηνέας ΕΝΓ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου