Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας στο Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

Το Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης ανακοινώνει με ιδιαίτερη υπερηφάνεια την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας (European Innovative Teaching Award) από το Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο ¨EmployAble¨ στην κατηγορία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η δημόσια ανακοίνωση των βραβευθέντων πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια εκδήλωσης από την κ. Mariya Gabriel, Ευρωπαία Επίτροπο για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των ευρωπαϊκών βραβείων απο την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 20 Οκτωβρίου 2021. Θα προηγηθεί η τελετή βράβευσης απο τον εθνικό φορέα (ΙΚΥ) στις 14/10/21.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας είναι ένας νέος θεσμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης μέχρι το 2025, με κύριο στόχο την ανάδειξη των εξαίρετων διδακτικών πρακτικών που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και την αναγνώριση του έργου των εκπαιδευτικών και των σχολείων σε εθνικό επίπεδο. Η απονομή των βραβείων από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών αφορά τα προγράμματα που διεξήχθησαν από το 2014 μέχρι το 2020 και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα ειδικότερα αξιολογικά κριτήρια που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο τη διαφάνεια και την ίση μεταχείριση των υποψήφιων για βράβευση σχολείων.

Το ¨EmployAble¨, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το NationalStarSpecialistCollege στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 30 σπουδαστές και 25 εκπαιδευτικοί, είναι ένα φιλόδοξο, καινοτόμο πρόγραμμα με βασικό σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική συμπερίληψη των νέων με αναπηρίες. Αποτελεί τομή για τα δεδομένα της ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα και ο αντίκτυπος του αποτυπώνεται τόσο στους ίδιους τους συμμετέχοντες όσο και σε κάθε πτυχή της λειτουργίας της Σχολής μας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς (κυρίως ωρομίσθιοι) και σπουδαστές και στην υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος κ. Μαρία Στάθη. Σε συνεργασία με την διεύθυνση όλοι τους εργάστηκαν με μεράκι, επαγγελματισμό και αφοσίωση καταθέτοντας την ψυχή τους, εκτελώντας καθήκοντα που ξεπερνούσαν κατά πολύ τους όρους της σύμβασης ωριαίας αντιμισθίας και φέρνοντας με τον τρόπο αυτόν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Η απονομή του ευρωπαϊκού βραβείου έρχεται να δικαιώσει τουλάχιστον ηθικά την πολυετή προσπάθειά τους.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ελπίζουμε ότι το νέο πρόγραμμα Erasmus ¨StepstowardsAutonomy¨, το οποίο αναμένει την υλοποίησή του, να τύχει των ίδιων διακρίσεων.

Λακκιά ,11/10/21

για το ΕΚΕΚ ΑΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου