Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Ν. Καρανταγλής: Τα συμπτώματα του κορονοϊού στα παιδιά είναι αυτά των συνηθισμένων ιώσεων

Τα συμπτώματα του κορονοϊού στα παιδιά είναι αυτά των συνηθισμένων ιώσεων του αναπνευστικού ανέφερε στην ΕΡΤ3 ο Νίκος Καρανταγλής, επιστημονικός συνεργάτης της παιδοπνευμονολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

Μπορεί να είναι κάτι πολύ ελαφρύ, όπως μια ρινίτιδα, βήχας, ελαφρύς πυρετός ή μπορεί να εκδηλωθεί με κάποια γαστρεντερικά συμπτώματα. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε την covid19 από μιαν απλή ίωση του καλοκαιριού, πόσο μάλλον από τις ιώσεις που θα εμφανιστούν με το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ο κ. Καρανταγλής.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται τέσσερις έφηβοι, που όπως ανέφερε ο κ. Καρανταγλής είναι σε ελαφρά κατάσταση, και σύντομα θα πάρουν εξιτήριο. Οι έφηβοι συμπεριφέρονται όπως οι νεαροί ενήλικες, που η κατάσταση της υγείας τους δεν απασχολεί.

Αν κάνουμε μια καλή ασπίδα οι ενήλικες, με εμβολιασμό και μέτρα προστασίας, δημιουργούμε μια ασπίδα και για τα ίδια τα παιδιά, τόνισε.



Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου